Teddy Moen er død

Norsk Fotballtrenerforenings generalsekretær Teddy Moen (58) er død. Teddy sovnet stille inn i Kristiansand tirsdag formiddag, 16. mai – på norsk fotballs nasjonaldag.

SOVNET INN: NFTs generalsekretær Teddy Moen døde 16. mai, etter lang tids sykdom. Foto: Ivar Thoresen

Teddy Moen fikk en alvorlig kreftdiagnose allerede i 2017, og har kjempet en lang og tapper kamp mot sykdommen hele veien siden. I det siste har sykdommen forverret seg, og tirsdag formiddag måtte Moen gi tapt. Han sovnet inn med sin nærmeste familie rundt seg.

I år er det 25 år siden Teddy ble engasjert av Norsk Fotballtrenerforening i en 50% stilling som administrativ leder etter Joar Hoff. Etter det har han viet sitt liv til Trenerforeningen og trenersaken som administrativ leder, daglig leder og nå til slutt som generalsekretær i NFT.
  – Ingenting gir meg mer enn å treffe andre fotballtrenere på alle nivåer, diskutere fag og erfaringer, hente ny kunnskap eller bare rett og slett hygge meg i deres selskap. Det er dette som gir meg kraft og styrke i hverdagen til å kjempe kampen mot sykdom og innimellom noen tøffe dager. Å sitte som generalsekretær i denne utrolige organisasjonen er aldri kjedelig eller direkte tøft. Fordi jeg alltid føler varme, støtte og omsorg fra trener-Norge, sa Teddy i et intervju med Fotballtreneren tidligere i år, i anledning sine 25 år i foreningens tjeneste.

For sin innsats for norsk fotball generelt og fotballtrenere spesielt, ble Teddy så sent som under NFFs Forbundsting i mars hedret med NFFs gullmerke.
  – Han har en fantastisk evne til å se alle og ta alle på alvor, både i bredde og topp, sa fotballpresident Lise Klaveness i anledning utnevnelsen.

Norsk Fotballtrenerforening minnes Teddy med evig takknemlighet og lyser fred over hans minne.