Doktorgrad til Bryant Lazaro

NFT-medlem og toppspillerutvikler for G19 og G17 i Vålerenga, Bryant Lazaro, har denne uka forsvart sin doktorgrad i talentidentifisering ved UCAM Catholic University of Murcia i Spania.

STRÅLENDE: Dr. André Seabra, Director of Education i det portugisiske fotballforbundet, var en av de som bedømte Bryant Lazaros doktordisputas ved UCAM Catholic University of Murcia denne uka. Foto: UCAM International Doctorate School

Lazaro forsvarte sin doktoravhandling med tittelen «Validation of a Competency Model to Evaluate and Identify Talent in Developmental Categories. Case of a Spanish Football Club», denne uka og bestod med glans. 
  Hans forskning var basert på spillere i akademiet til FC Sevilla, og trenernes evaulering av utviklingsprosessen. Lazaro jobbet som U21-trener i Sevilla i 2016/17-sesongen.

Strålende karakter

Lazaro oppnådde bedømmelsen Outstanding Cum Laude for sitt arbeid, noe som er både unikt og en strålende attest for arbeidet som er gjort. 

Mange NFT-medlemmer vil også huske Bryant Lazaro for den strålende jobben han gjorde som medhjelper og oversetter for Marcelo Bielsa, under Bielsas besøk på Cupfinaleseminaret i november i fjor.
  – Uten Lazaro ville aldri Marcelo Bielsa kunne kommet til det Cupfinaleseminaret. Han har et nettverk og posisjon inn i den mer tradisjonelle spanske fotball kulturen ingen andre i norsk fotball har, sier NFTs generalsekretær Teddy Moen.

Sterk anerkjennelse

Moen er full av lovord om Bryant Lazaro og hans doktoravhandling i Spania.
  – Dette er først og fremst en stor anerkjennelse av treneren selv, men også en fjær i hatten for norsk fotball, mener Moen.
  – Det er ikke mange fotballtrenere i norsk eller internasjonal fotball kan smykke seg med en doktorgrad i fotball i en så ung alder. Dette er en prestasjon på høyt nivå. 

Moen håper Lazaros arbeid vil inspirere andre norske fotballtrenere til å følge etter. 
  – For bak enhver suksessrik fotballtrener, står kunnskap og kompetanse. 
  – Norsk fotball er heldig som har hardtarbeidende og talentfulle fotballtrenere som Bryant. Det stimulerer og utfordrer vår fotballkultur på å bli bedre. Gratulerer med graden, avslutter Teddy Moen.