Steinar Nilsen ny sportssjef i Toppfotball Kvinner

Den tidligere Italia-proffen og treneren Steinar Nilsen er ansatt som ny sportssjef for Toppfotball Kvinner – interesseorganisasjonen for de to øverste ligaene på kvinnesiden.

NY JOBB: Steinar Nilsen blir ny sportssjef i Toppfotball kvinner. Foto: TFK

Nilsen starter formelt i jobben i juni, og kommer fra Tormsø Taxi, hvor han har vært administrerende direktør de siste sju åra, og har vært sentral i oppbyggingen av selskapet. Nå gjør han comeback i fotballen.
  Steinar Nilsen har er en lang karriere bak seg i norsk fotball, både som spiller og trener. Han debuterte for A-laget til Tromsø allerede som 17-åring, og ble i klubben fra 1988-1997. I løpet av disse årene debuterte han også på Norges A-landslag. Deretter gikk eventyret videre til Italia, først for AC Milan og siden for Napoli. Grunnet skade endte karrieren i utlandet etter bare fire år. Likevel gjorde han et comeback for hjemklubben Tromsø like etter. Etter tre sesonger i TIL gikk han over i trenerrollen i Tromsø. Han oppnådde stor suksess, både i den daværende Tippeligaen og UEFA-cupen. Her slo de blant annet ut storlaget Galatasaray og gjorde det godt i gruppespillet. Etter et kort opphold som sportssjef, tok han igjen over trenerrollen. Nilsen endte med seks sesonger som hovedtrener for Tromsø, og to sesonger som trener for Brann.

Spennende framtid

– Det skulle noe helt spesielt til for å lokke meg tilbake til fotballen, sier Nilsen til toppserien.no
  – Dette var en mulighet jeg virkelig kjente at jeg ønsket å ta. TFK står foran en spennende framtid med økt oppmerksomhet og sultne klubber i stor utvikling.

Symboltungt

Daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen mener det er symboltungt at Nilsen har valgt å tre inn i stillingen som ligaens sportssjef.
  – Vi har i lengre tid vært på jakt etter riktig person for denne stillingen, og endelig falt alle brikkene på plass, sier Jørgensen til toppserien.no
  – Med Steinar får vi en sterk leder med et enormt engasjement for å utvikle idretten vår videre. Han har lang erfaring både som spiller og trener og er en stor profil. Dette er en anerkjennelse for kvinnefotballen og et signal på revolusjonen vi faktisk er inne i.

Bedre rammevilkår

  – Toppserien og 1. divisjon har behov for bedre rammevilkår som gjør at klubbene kan drives profesjonelt. Utviklingen internasjonalt er eksplosiv og vil kreve rask vekst. Jeg ønsker å ta del i denne reisen sammen med klubbene og dyktige mennesker i den øvrige administrasjonen i TFK, sier Nilsen videre.