Podkasten Fotballtreneren: Knut Tørum – trenerkarriere på vent – eller?

NFTs podkast FOTBALLTRENEREN er på lufta med en ny episode. Denne gangen er dagens gjest Knut Tørum gjest. Tørum er fotballtreneren som nå tjener til livets opphold i en annen bransje, etter å ha vært trener i mer enn 30 år. Er norsk fotball tjent med å ikke ha plass til en topptrener som Knut Tørum? Det spørsmålet stiller programleder Teddy Moen i denne episoden.

TRENER I ANNEN BRANSJE: Knut Tørum er ikke lenger i fotballen som profesjonell trener. Hør møtet mellom ham og Teddy Moen i ny episode av podkasten Fotballtreneren. Foto: Privat

Knut Tørum var fotballtrener på Sotra allerede som 14-åring, og hadde tidlig ambisjoner om en karriere som fotballtrener. Det lyktes han med. På veien har han vært hovedtrener for Kolbotn, Moss, Rosenborg, Arendal Fotball og Start. Han har vært assistenttrener i Stabæk og hatt ulike roller rundt NFFs landslag. I en alder av 52 år er han ikke lenger profesjonell fotballtrener. Nå har han en lederrolle i reiseselskapet G Travel i Kristiansand – og ingen umiddelbare ambisjoner om å vende tilbake til fotballen. Hva skjedde med Knut? I sin beste alder, med tung utdanning og bransjeerfaring på over 30 år, burde Knut Tørum være et naturlig valg når toppklubber skal identifisere egnede og kompetente trenere. Er norsk fotball tjent med å ikke ha plass til en topptrener som Knut Tørum?

For fotballtrenere – av fotballtrenere

FOTBALLTRENEREN er podkasten for fotballtrenere – av fotballtrenere. Et selvsagt valg for alle fotballtrenere som ønsker å lære mer om rollen, faget og forhold som er av interesse for trenere på alle nivåer. 
  Gjennom podkasten FOTBALLTRENEREN blir du bedre kjent med en rekke norske og utenlandske trenerprofiler, som deler av sin kompetanse. Podkasten produseres av Norsk Fotballtrenerforening i samarbeid med Norsk Tipping, en av NFTs samarbeidspartnere.

Arne Møller på laget

Det finnes allerede en rekke podkaster om fotball tilgjengelig. Der det snakkes om fotballtrenere og hva trenere gjør, hvordan de tenker og hvordan de opptrer. Ikke like ofte med erfarne fagfolk som deltakere og bidragsytere. Det er dette «vinduet» NFT har lyst til å åpne med sin egen podkast FOTBALLTRENEREN.

  – Vi vil løfte fram stemmene til ekte og autentiske fotballtrenere med solid fartstid og lang bransjeerfaring, sier podkast-ansvarlig Arne Møller.

  Alle podkastene vil være en samtale mellom Arne Møller og/eller NFTs generalsekretær Teddy Moen og en eller flere trenere. Hver episode har en varighet på mellom 30 og 60 minutter. 

NYE EPISODER: Arne Møller (til høyre) er engasjert av NFT for å produsere og lede podkasten FOTBALLTRENEREN sammen med Teddy Moen. Nye episoder kommer fortløpende framover. Gjest i første episode nå i 2022 var NRK-legenden Arne Scheie. Foto: Ivar Thoresen