Ærespris til Per-Mathias Høgmo

Per-Mathias Høgmo er tildelt Norske Idrettsleder-Veteraners ærespris for 2022.

VETERANER OG PRISVINNER: Prisvinner Per-Mathias Høgmo flankert av fotballederveteraner. Fra venstre: Andreas Morisbak, Dag Vestlund, Eldar Hansen, Svein Erik Haagenrud, Per Ravn Omdal og Rolf Nyhus. Foto: Privat

Prisen tildeles en norsk leder eller trener som har gjort en særlig fortjenstfull innsats for idretten i de senere år. Det skal i tillegg legges vekt på konkrete resultater.

Høgmo ledet i fjor den svenske fotballklubben Häcken til et historisk seriemesterskap i Allsvenskan.

«Han har sammen med laget og trenerteamet stått for bragden å reise seg fra nedrykksposisjon i den svenske ligaen til svensk mesterskap 2022. For prestasjonen ble han kåret til årets trener i svensk fotball», heter det i begrunnelsen for tildelingen av æresprisen.

«Per Mathias er en involverende leder som har god fagkunnskap, stort erfaringsgrunnlag og som ikke redd for å benytte utradisjonelle virkemidler. I sin lange karriere har han vist at han kan tåle både opp- og nedturer. Selv om det til tider har stormet rundt Per-Mathias, spesielt når resultatene ikke har kommet, så har han reist seg og kommet tilbake og bevist at hans stil og teorier i de riktige omgivelsene kan gi gode resultater», skriver juryen videre.

  Høgmo har en lang trenerkarriere bak seg. Han var blant annet norsk landslagssjef for menn fra 2013 til 2016. I 2000 vant kvinnelandslaget OL-gull under hans ledelse.

FAKTA
NORSKE IDRETTSLEDER-VETERANER

Stiftet 9. juni 1988

Består av en organisasjon av og for tidligere idrettsledere med bred erfaring, og andre fremtredende venner av norsk idrett.
  NIV skal arbeide til beste for norsk idrett gjennom å:

  • Styrke den personlige kontakten mellom medlemmene og holde disse informert om den idrettslige utvikling hjemme og ute.
  • Har opprettet og driver Norsk Idretts Æresgalleri i Norges Olympiske Museum, Lillehammer, i samarbeid med museet.
  • Deler ut NIVs Ærespris til særlig fortjente norske ledere/trenere.
  • Deler ut NIVs Sportsjournalistpris til en norsk journalist som har gjort en særlig fortjenstfull innsats for idretten.
  • Er samarbeidspartner for Aftenposten ved nominering, utdeling av Aftenpostens Gullmedalje for årets største norske idrettsbrag.
HEDERSPRIS: Norske Idrettsleder-Veteraners ærespris for 2022 går til per-Mathias Høgmo etter at han ledet Häcken til gull i Allsvenskan. Foto: NTB