9,9 millioner til kvinnesatsing i Tromsø

Med et mål om at Tromsø 2020 skal være førstevalget i nord for jenter som ønsker å bli god, og at laget er etablert i Toppserien innen 2024, er TIL 2020 tildelt 9,9 millioner kroner til videreutvikling av toppfotballsatsing for kvinner i Tromsø.

FORNØYDE: Denne gjengen er fornøyde med en historisk satsing på kvinnefotballen gjennom TIL 2020. Konsernsjef Liv Ulriksen i Sparebank 1 Nord-Norge, Keeper Ingvild Villa, midtbanespiller Sandra Simonsen, styreleder Linda Wilhelmsen i TIL 2020. Foto: Pål Jakobsen/TIL 2020

3,3 millioner kroner i året over tre år er potten Samfunnsløftet til SpareBank 1 Nord-Norge går inn med i denne unike satsingen på kvinnefotball i Nord-Norge.
  – Dette er en historisk satsing på kvinnefotballen i Tromsø, og et godt steg på veien mot å kunne gi kvinner like muligheter som menn, sier styreleder Linda Wilhelmsen i TIL 2020 til klubbens hjemmeside.

Pengene skal blant annet brukes på flere og bedre proffkontrakter til spillerne, oppbygging av det sportslige støtteapparatet og profesjonalisering av klubben gjennom stillinger knyttet opp mot marked, kommunikasjon, daglig drift og arrangement. I tillegg skal prosjektet «Jenter i Nord» videreføres. Her besøker TIL 2020 andre klubber som ønsker å gi jentefotballen et løft, gjennom fadderordninger, talentsamlinger og trenerseminar.
  – TIL 2020 har som ambisjon å bidra til at flere jenter i landsdelen spiller fotball. Som rollemodeller vil spillerne vise vei for yngre jenter som ser muligheten til å kunne bli god i fotball hjemme i nord, og kjenne på stolthet og identitet gjennom jentenes prestasjon på fotballbanen, sier Wilhelmsen.

– Dette prosjektet har høy samfunnsnytte. Ved å etablere et topplag i nord er klubben med på å skape og drive fram gode kvinnelige forbilder. Vi er imponert over det TIL 2020 har fått til de første årene, og håper at bidraget fra Samfunnsløftet kan hjelpe dem til å nå målene de har satt seg, sier konsernsjef Liv B. UIriksen i SpareBank 1 Nord-Norge.