NFF Hordaland fortsetter satsing på jentetrenere

NFF Hordaland lyser igjen ut trenerutviklingsprogram rettet mot kvinnelige trenere, med søknadsfrist 28. januar.

Larvik 20200711. Sotra-trener Renate Køppen Blindheim, debuterte som første kvinnelige treneren for et herrelag i norsk toppfotball. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

I 2022 var 20 deltakere gjennom dette kurset, og i 2016 var blant annet Renate Blindheim en av deltakerne. Hun kommer i år til å være med som veileder i årets kurs og vil presentere sine erfaringer etter sine år som trener, blant annet i herrefotballen.

Det er totalt 20 plasser på NFF Hordalands sitt jentetrenerprosjekt i 2023, og kretsen søker etter kvinnelige trener som vet at de vil kunne gjennomføre hele kurset. Det stilles ikke noe krav til tidligere trenerkompetanse for å delta. Alle som går kurset blir godkjent som NFF Grasrottrener.
  Programmet består av fem samlinger, med oppstart tidlig i februar. Mellom samling blir deltakerne fulgt opp i forbindelse med praksis i egen klubb. 

– Trenerutvikling i trygge omgivelser med rollemodeller gir inspirasjon, retning og motivasjon for å utvikle seg i hverdagen, sier trenerutvikler Magnus Johansson i NFF Hordaland til kretsens hjemmeside.