Kjære medlemmer og trenerkolleger

I 1998 ble jeg engasjert i Norsk Fotballtrenerforening i en 50% stilling som administrativ leder etter Joar Hoff. Når et nytt år kommer, er jeg på vei inn i mitt 25. år som virksomhetens øverste leder. Jeg kan med hånda på hjertet si at dette har vært et fantastisk oppdrag, hvor jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag!

JULEHILSEN: NFTs generalsekretær Teddy Moen ønsker alle medlemmer god jul. Foto: Ivar Thoresen

Ja, dette har vært mer enn en jobb, fotball er og blir både min hobby og lidenskap, og hvor privilegert har jeg ikke vært som har fått lov til å leve av dette. Takk til dere alle som gjennom årene har gjort meg i stand til å ha en plass i NFT og få lov til å jobbe for landets fotballtrenere og for norsk fotball. Jeg ville ikke vært det foruten.

Da jeg rundet av karrieren som profesjonell fotballtrener på tampen av 1997, så jeg ikke for meg at jeg skulle arbeide administrativt i et kvart århundre, men slik ble det. Og er jeg heldig og dyktig nok, så håper jeg at dette er noe jeg kan gjøre frem til jeg er pensjonist. Jeg vil gjerne være fotballtrenerens «ombudsmann» i mange år til. Ingenting inspirer meg mer i hverdagen enn å se andre fotballtrenere utvikle seg, vokse, sette preg på bransjen vår og få det litt mer tryggere i sine verv og jobber. Det siste er viktig, da trygghet gir bedre arbeidsvilkår, frihet og utvikler en kompetanse som kommer klubber, lag og spillere til gode. Derfor trenger vi en sterk interesseforening i norsk fotball. Over 3 000 fotballtrenere er med og støtter dette prosjektet i dag, men vi må sammen få med enda flere. Da skal vi oppnå større ting SAMMEN!

I november 2017 ble jeg rammet av alvorlig tarmkreft. Siden den gang har jeg vært gjennom tre operasjoner og diverse regimer med cellegift og stråling. Sist nå i oktober hvor jeg har tatt 12 kurer med cellegift på det lokale sykehuset. Slik er det bare, og effekten av denne kuren har vært god. Jeg må leve med kreft, men behandlingen er med å slå tilbake sykdommen og gjør meg i stand til å fungere bra, både privat og i jobbsammenheng.

Jeg har vært 50% sykemeldt siden oktober, men i dag er jeg tilbake 100%, så får 2023 vise hvordan ting går, Men fordi NFT har en fantastisk administrasjon med Ivar Thoresen, Ronny Geson Gunnarsson og ikke minst Geir Åge Olsen, som ble ansatt i 100% som administrativ leder fra 1. oktober i 100%, er det er apparat rundt meg som er formidabelt. Da går det faktisk an å være litt borte fra jobb, uten at foreningen blir skadelidende. Slik skal og bør det være på en god arbeidsplass.

2022 har vært et godt, men hektisk år for Trenerforeningen. NFT har arrangert hele tre «Cupfinaleseminar»; CFS Vår, (30.4-1.5), CFS Kvinner (4.-5.11) og ikke minst det 33. Cupfinaleseminaret (24.-26.11) – alle på Ullevaal Stadion. Over 1 000 fotballtrenere har vært med og fått faglig påfyll, inspirasjon og etterutdanning. Helt fantastisk.

Jeg takker dere alle som har vært med på tiltakene og støttet opp om dem, snakket varmt og dem, og ikke minst gitt meg personlig feedback og ros. Cupfinaleseminaret har vært en «baby» for meg siden 1997, da jeg kom inn i styret i NFT som tiltaksleder. Da hadde jeg selv vært deltaker siden det første seminaret på NIH i 1989, og naturligvis hadde jeg masse ideer. Et fremoverlent styre i NFT ga meg masse frihet til å forme seminaret, og etter dette har en rekke styrer og nye tiltaksledere vært fantastiske pådrivere for at Cupfinaleseminaret skal være den sentrale møteplassen for fotballtrenere i Norge. Så selv uten Cupfinalen for herrer dette året (utsatt til våren 2023), samlet vi over 700 fotballtrenere i slutten av november. Dette gjør seminaret helt unikt i Europa, og det skal vi være stolte av. Og på plass hadde vi selveste Marcelo Bielsa og Claudio Ranieri! Alt dette gjør seg ikke av seg selv, og NFT har mange gode partnere i NFF, Norsk Toppfotball og Norsk Tipping, som i samarbeid med en rekke firmaer og selskaper underbygger NFT sin plass i norsk fotball.

Men Norsk Fotballtrenerforening er først og fremst menneskene, og alle våre medlemmer. Ingenting gir meg mer enn å treffe andre fotballtrenere på alle nivåer, diskutere fag og erfaringer, hente ny kunnskap eller bare rett og slett hygge meg sammen med dere. Det er dette som gir meg kraft og styrke i hverdagen til å kjempe kampen mot sykdom og innimellom noen tøffe dager. Å sitte som generalsekretær i denne utrolige organisasjonen er aldri kjedelig eller direkte tøft. Fordi jeg alltid føler varme, støtte og omsorg fra trener-Norge. Så takk for dette.

Julehøytiden står foran oss. En fin tid for de fleste, men ikke for alle. La oss huske dette, med å vise varme, omsorg og oppmerksomhet til de som behøver det. Dette er vår jobb som pedagoger, omsorgsarbeidere og ikke minst fotballtrenere og dele og vise: Vi er privilegerte, vi vet hva en telefon eller sms kan bety andre. Bruke kraften nå!

God jul og godt nyttår!