Merete Johansen kåret til årets trenerildsjel

Norsk Fotballtrenerforening har kåret Merete Johansen, Tromsø IL og NFF Troms til Årets trenerildsjel i 2021.

ÅRETS TRENERILDSJEL: Merete Johansen, Tromsø IL og NFF Troms er av Norsk Fotballtrenerforening kåret til årets trenerildsuel 2022. Hun fikk prisen under Cupfinaleseminaret fredag. Foto: Reidar Schjei

Her er begrunnelsen for kåringen:

«Årets trenerildsjel lever og ånder i og for fotballen. Gjennom en årrekke har hun hatt de fleste rollene på klubb- og kretsnivå. I tillegg til at hun har vært daglig leder i IF Fløya og styremedlem i NFF Troms.

I en tid hvor vi behøver å ha sterke og gode rollemodeller som fotballtrenere, er hun en fotballtrener som nyter den største respekt i trenrmiljøet. Og er en fotballtrener man lytter til og lærer av. 

Hun er en ekte fotballtrener, som ikke alltid har fått betalt for det i kroner og øre! Men fordi hun elsker sporten vår, miljøet hun er en del av og alle de menneskene hun omgås, er hun en inspirasjon og et forbilde hver dag for andre trenere og spillere. 

Hun er kanskje mest kjent som keepertrener. Hun har landets høyeste keepertrenerutdanning, og har virket som keepertrener på alle nivåer i norsk fotball. Blant annet ble hun i 2014 landets første kvinnelige keepertrener i Eliteserien for menn, da han inntok rollen som keepertrener for Tromsø sitt Eliteserielag. 

Hun har også vært engasjert rundt aldersbestemte landslag i NFF, og er nå keepertrener i Tromsø IL og på NTG-Tromsø.»

Tildeling av prisen: 

Merete Johansen mottok prisen som «Årets trenerildsjel 2022» av Molde-trener Erling Moe og genralsekretør Teddy Moen, under NFTs 33. Cupfinaleseminar på Meet Ullevaal fredag 25. november 2022.

I NFTs statutter for tildelingen av prisen heter det:
  «Prisen Årets trenerildsjel tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle gode utviklingsmiljøer for barn og ungdom i norsk fotball. Årets trenerildsjel tildeles diplom og et stipend.»