Podkasten Fotballtreneren: Lars Lagerbäck – hvorfor ble han den treneren han er?

Lars Lagerbäck kan se tilbake på en imponerende trenerkarriere – senest var han Norges landslagstrener.  Han er gjest i en ny episode av podkasten FOTBALLTRENEREN.

SVENSK GJEST: Lars Lagerbäck er gjest hos Arne Møller i ny episode av podkasten Fotballtreneren.

Lars Lagerbäck vil gå inn i nordisk fotballhistorie som en av de største landslagstrenere noensinne. Hans meritter er uomtvistelige. Først som svensk forbundskaptein (landslagstrener), deretter sjef for Nigeria i VM 2008, til supersuksess med Island og til slutt et siste oppdrag på scenen med Norges A-landslag, før han ble avløst av Ståle Solbakken. 

Hvilke miljøer, bakgrunn, utdanning og møte med viktige mennesker i bransjen var det som skapte denne svært respektere og dyktige fotballtreneren?

I denne episoden får vi anledning til å forstå den tøffe «spillestilskampen» som gikk for seg i svensk fotball på 70- og 80-tallet. Den kom også til å forme Lars Lagerbäcks fotballfilosofi og ledelsesteorier.

For fotballtrenere – av fotballtrenere

FOTBALLTRENEREN er podkasten for fotballtrenere – av fotballtrenere. Et selvsagt valg for alle fotballtrenere som ønsker å lære mer om rollen, faget og forhold som er av interesse for trenere på alle nivåer. 
  Gjennom podkasten FOTBALLTRENEREN blir du bedre kjent med en rekke norske og utenlandske trenerprofiler, som deler av sin kompetanse. Podkasten produseres av Norsk Fotballtrenerforening i samarbeid med Norsk Tipping, en av NFTs samarbeidspartnere.

Arne Møller på laget

Det finnes allerede en rekke podkaster om fotball tilgjengelig. Der det snakkes om fotballtrenere og hva trenere gjør, hvordan de tenker og hvordan de opptrer. Ikke like ofte med erfarne fagfolk som deltakere og bidragsytere. Det er dette «vinduet» NFT har lyst til å åpne med sin egen podkast FOTBALLTRENEREN.

  – Vi vil løfte fram stemmene til ekte og autentiske fotballtrenere med solid fartstid og lang bransjeerfaring, sier podkast-ansvarlig Arne Møller.

  Alle podkastene vil være en samtale mellom Arne Møller og/eller NFTs generalsekretær Teddy Moen og en eller flere trenere. Hver episode har en varighet på mellom 30 og 60 minutter. 

NYE EPISODER: Arne Møller (til høyre) er engasjert av NFT for å produsere og lede podkasten FOTBALLTRENEREN sammen med Teddy Moen. Nye episoder kommer fortløpende framover. Gjest i første episode nå i 2022 var NRK-legenden Arne Scheie. Foto: Ivar Thoresen