Finalistene klare i Årets Grasrottrener

Stemmeperioden er over, og de fem kandidatene som går videre til den store finalen i kåringen av Årets Grasrottrener er klare.

STEM NÅ: Du kan nå bli med i kåringen av Årets Grasrottrener ved å stemme på kandidatene i din fotballkrets.

De fem kandidatene som hadde fått flest stemmer blant 18 kretsvinnere da avstemningen ble avsluttet ved midnatt natt til mandag 7. november, er:

  • Kai Tore Molund – Nordreisa IL, NFF Troms
  • Magne Nedrebø – Fron Fotball 2010, NFF Indre Østland
  • Pål Øystein Berg – Ballstad UIL, NFF Hålogaland
  • Maria Alexeeva – Kirkenes IF, NFF Finnmark
  • Henning Vetås – Nordhordaland BK, NFF Hordaland

Alle disse fem inviteres nå til Cupfinaleseminaret i Oslo 25. og 26. november, der Årets Grasrottrener i hele norsk fotball skal kåres.

  Juryen som skal plukke ut en vinner blant de fem finalistene består av: Ingvild Stensland, Elin Nicolaisen, Ane Eide Kjærås, Brede Hangeland, Geir Midtsian og Bo Folke Gustavson.

De kretsvise vinnerne har allerede mottatt 10 000 kroner til sin klubb. Totalvinnerens klubb vil motta ytterligere 20 000 kroner i forbindelse med kåringen under Cupfinaleseminaret.
  Årets Grasrottrener blir i tillegg Norsk Tippings gjest under Idrettsgallaen på Hamar i januar 2023.

Her er begrunnelsene som lå til grunn for de fem finalistene:

• Kai Tore Molund – Nordreisa IL, NFF Troms

Kai Tore Molund er en engasjert og dyktig trener. Han har siden 2012 vært trener for Nordreisa G15 (Gutter født 2007) Før den tid var han trener for småjentelaget i flere år. Kai Tore sitt engasjement rundt spillerne, både på og utenfor banen er ubeskrivelig. Kai Tore Molund har vært tydelig på at alle skal få muligheten til å spille fotball. Han bruker utallige timer på organisering av G15 i forbindelse med treninger, kamper, turneringer osv. Kai Tore Molund sees oftere på en fotballbane enn han er observert hjemme. Spillere og foreldre setter enormt stor pris på all den tid og kunnskap Kai Tore bidrar til guttene.

• Magne Nedrebø – Fron Fotball 2010, NFF Indre Østland

Magne er en ildsjel for fotballen i Gudbrandsdalen. Han trener opptil flere lag, og trør til der det trengs. Magne har en egen evne til å motivere, inkludere og få spillere til å trives! Han stiller krav til spillerne, men han gjør dette på en måte som gjør at spillerne stortrives og gleder seg til å komme på trening. Han har godt humør og dette smitter over på spillerne. Det er ikke bare som trener han legger ned mange timer, han stiller også opp som sjåfør for å få flest mulig med på fotball, eller koker kaffe når det trengs en kopp. Magne bruker hver ledig stund på fotball for barn og unge. Han har en genuin interesse for fotball, og ønsker at alle skal ha et godt tilbud, dette skaper et godt miljø i klubben. Magne har ikke fokus på å vinne, men på at trening over tid skal gi resultater. Han lar spillere prøve og feile, er tålmodig, og vi på sidelinjen ser spillerne utvikle seg og føler mestring! Takk Magne for alle timene du legger ned for alle fotballinteresserte i Fron og Gudbrandsdalen.

• Pål Øystein Berg – Ballstad UIL, NFF Hålogaland

Pål er en LEGENDE i Hålogaland i voksenfotballen. Alle kjenner Mål-Pål. Nå er det på tide at verden får opp øynene for jobben denne fantastiske mannen gjør på feltet med barna som Grasrottrener. Pål har alltid smilet og entusiasmen med seg og han ser alle. På felter er Pål dyktig til å skape ball lek og moro med kamplikhet. Han er også svært opptatt av at motstanderlaget også har det bra under kampene og tar hensyn når det trengs. Pål som trener er en trygg havn å være i. Han er omsorgsfull, fotball flink og har et varmt glimt i øyet til barna som kommer inn stadion porten.

• Maria Alexeeva – Kirkenes IF, NFF Finnmark

Maria er positiv og engasjerende, og gjør sitt ytterste for at J13 skal nå sitt sine mål og utvikle seg best og mest mulig. Hun ivaretar alle og enhver, slik at man som foreldre er trygge på at barna har en fin opplevelse både på trening og på kamp. Maria tar alt med et smil og alle utfordringer tas på strak arm.

Maria er en trener med stort engasjement. Hun er aldri sett stående i ro på sidelinja. På treningene er hun aktivt med i øvelser og forklaringer, lager artige øvelser og smitter spillerne med sin glødende iver for fotball. Men Maria er også engasjert utenfor fotballbanen. Hun tar med jentene på pizzakveld, ser fotballkamper sammen og inviterer inn forelesere for å øke trivsel, samhold og fotballfaglig kvalitet. Det er vanskelig med rekruttering på små plasser, men Maria bygger god lagånd og strekker seg langt for å holde på spillere og rekruttere nye fra bygd og by. Tommel opp! Og hadde spillerne foreslått å kjøre ut på vidda med snøskuter og en ball, så hadde Maria allerede for lengst vært i gang med å planlegge hvor mange kjegler, vester, baller, skutere og telt som måtte være med. Ingenting er tilfeldig på Maria sine prosjekter. Maria bør få utnevnelsen som Årets Grasrottrener for sitt engasjement for fotball og spesielt jentefotballen i Kirkenes IF. Jentene er storfornøyd med alt arbeidet hun gjør, og Maria bør få en god porsjon oppmerksomhet for det.

Maria er sprudlende fotballglede på høytrykk. Hennes bidrag som trener har særlig kommet 2010-kullet til gode, og gjennom flere år har både yngre og eldre jenter hatt glede av Marias kompetanse som spiller på høyt nivå og seinere trener. I tillegg til å formidle fotballkunnskap er hun opptatt av og flink til å bygge samhold i laget og skape gode holdninger. Hennes innsats som trener har i stor grad vært med på å bidra til det solide grunnlaget jentefotballen i KIF har i dag. Hun er alltid på tilbudssiden og skaper humør, stemning og innsatsvilje.

• Henning Vetås – Nordhordland BK, NFF Hordaland

Henning er en bauta i Nordhordland Ballklubb. Han har vært en trenerskikkelse i klubben i en årrekke og de siste årene brukt store deler av sin tid på vårt G19 lag. I år står B-lisens for tur. Et forbilde og et eksempel for en god standard for klubbens trenere. Flink å delta i klubbens fora og svært engasjert i at NBK skal utvikle seg på best mulig måte. Opptatt av å støtte opp om en helhetlig klubbstyrt klubb og han og hans team setter utvikling høyere enn resultatene. Vi er stolt av å ha Henning i vår klubb. Har fått store ungdomskull gjennom G19 fotballen og mange har fått sin debut på a-lag i perioden på G19.