Kåret til verdens beste trener – Lluís Cortés kommer til Cupfinaleseminaret Kvinner

UEFA kåret ham til Årets trener på kvinnesiden i sesongen 2020-2021. I 2021 ble han av IFFHS kåret til verdens beste klubbtrener på kvinnesiden. Neste helg kommer spanske Lluís Cortés til Cupfinaleseminaret Kvinner for å dele av sin unike erfaring.

VERDENS BESTE: Lluís Cortés ble kåret til verdens beste klubbtrener på kvinnesiden i 2021. Nå kommer han til Cupfinaleseminaret Kvinner. Foto: NTB

– Det er verdt deltakelsen alene når vi får med oss en slik kapasitet på Cupfinaleseminaret Kvinner, sier Trenerforeningens generalsekretær Teddy Moen.
  – At en trener som av International Federation of Football History & Statistics (IHHFS) er kåret til verdens beste klubbtrener på kvinnesiden kommer, er bare helt unikt, fortsetter Moen.

Tittel-grossist

Hederen fikk Cortés etter å ha vunnet stort sett det som vinnes kunne i løpet av sin periode som hovedtrener for Barcelona Femeni fra 2019-2021, med Champions League-tittelen sesongen 2020-2021 som det absolutte høydepunktet. 
  Det toppet en karriere som trener i Barcelona fra 2017. Først som assistenttrener, så fra januar 2019 hovedtrener for Barcelona Femeni. Til tross for at han ledet klubben til tre titler i sin andre sesong som sjef, valgte han å forlate klubben i 2021.
  Cortés har siden november 2021 vært landslagssjef for Ukrainas kvinnelandslag.

Spennende program

Når Lluís Cortés nå tar turen til Oslo og Cupfinaleseminaret Kvinner, 4. og 5. november, er temaet Methodology and performance culture.
  Dette blir en av mange spennende seanser under Cupfinaleseminaret Kvinner, som starter fredag 4. november kl. 12.00 og avsluttes med Cupfinalen for kvinner mellom Brann og Stabæk lørdag 5. november kl. 16.00.

Cortés avslutter fredagens fagprogram med det siste av tre hovedinnlegg. Bård Borgersen (leder Toppklubbutvikling NFF) og Johannes Marthinussen (Prosjektmedarbeider Europatoppen) snakker først om Norge mot Europatoppen. Rikets tilstand.
  Deretter leder fagutvikler Bård Homstøl i NFF seansen Tren kvinner som kvinner, der Senter for kvinnefotball, (UiT) og Line Dverseth Danielsen, (Nord Universitet) bidrar.

Seminar

Lørdagen starter med en presentasjon av Cupfinalelagene, ved trenerne Per Inge Jacobsen (Stabæk) og Olli Harder (Brann), før Bengt Sæternes, Elise Brotangen, Lena Tyriberget, Monica Knudsen, Jon Knudsen og Hege Riise (Landslagsansvarlig Kvinner NFF) entrer scenen for å snakke om Referansestigen: J17, J18, J20 og A-landslaget.
  Fagprogrammet avsluttes med seminaret Hvor likestilt er den norske fotballorganisasjonen? – Status og  utfordringer.
  Både fotballpresident Lise Klaveness og kultur og likestillingsminister Anette Trettebergstuen deltar når kjønnsbalansen i den norske fotballorganisasjonen løftes som tema.

Cupfinaleseminaret arrangeres i et samarbeid mellom Norsk Fotballtrenerforening, Norges Fotballforbund, Toppfotball Kvinner og Norsk Tipping.
Deltakelse koster kr 1 250,-. Medlemmer i NFT får kr 250,- i rabatt, og betaler dermed bare 1000 kroner for et utrolig spennende faglig program over to dager, inkludert både Cupfinale for kvinner og NM-finalen J19.

FAKTA
Lluís Cortés
• Født: 8. oktober 1986
• Spansk fotballtrener
• Trenerkarriere:
2017-2019: FC Barcelona Femeni (assistent)       
2019-2021: FC Barcelona Femeni                         
2021-: Landslagssjef Ukraina Women