Hvem blir årets unge trener 2022?

En rekke unge fotballtrenere i norsk fotball er ambisiøse og jobber hardt for en fremtid som yrkestrenere. Denne innsatsen og engasjementet ønsker Trenerforeningen å sette fokus på, gjennom å nominere noen av landets største trenertalenter.

ÅRETS UNGE TRENER: Magnus E. Meling, Fredrikstad FK ble av NFT kåret til Årets unge trener 2021. Han fikk prisen av Per Ravn Omdal under et klubbesøk til Fredrikstad i august. Foto: Teddy Moen

En egen pris for Årets unge trener vil bli utdelt på det 33. Cupfinaleseminaret fredag 25. november.

Årlig siden 1998 har Norsk Fotballtrenerforening delt ut prisen «Årets Unge trener». Prisen skal tildeles en enkeltperson som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle lag og enkeltspillere innenfor området spillerutvikling og norsk breddefotball.
  Årets unge trener skal være under 35 år og være medlem av Norsk Fotballtrenerforening.

Fjorårets vinner ble Magnus E. Meling fra Fredrikstad FK. Meling har til tross for sin unge alder en lang og markant fartstid i profesjonell fotball i FFK, og han har gjort en innsats for å etablere bedre strukturer i Østfold-fotballen på flere plan.  Han fikk prisen overrakt av tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal og generalsekretær Teddy Moen under et klubbesøk i FFK i august.

Hvem blir valgt i år?

For å få tildelt denne prisen må man være medlem i Trenerforeningen. Og prisen skal henge høyt, noe oppmerksomheten hvert år i lokale medier rundt utdelingen tyder på. Det er mange lovende trenertalenter i norsk fotball, men gjennom å utdele en slik pris årlig håper man å inspirere flere unge til å satse på trenergjerningen.

Årets unge trener – oversikt tidligere vinnere:

1998: Rune Skarsfjord – Trener/faglærer NTG
1999: Kjell Sverre Hansen-Wold – Trener Skeid Junior
2000: Roger Finjord – Kretsansvarlig Finnmark FK
2001: Aksel Bergo – Trener/spillerutvikler Follo FK
2002: Dag-Eilev Fagermo – KA Telemark FK og Pors
2003: Agnar Christensen – Trener Medkila
2004: Rolf Teigen – Trener Groruddalen BK
2005: Espen Kirknes – Kretsansvarlig Vestfold FK
2006: Pål Arne Johansen – Ass.trener Kvinnelandslaget NFF
2007: Håkon Grøttland – Trener Manglerud Star
2008: Monica Knutsen – Ass.trener Team Strømmen
2009: Rune Repvik – Spillerutvikler Alta IL
2010: Morten Tveit – Trener Stabæk Fotball og NTG
2011: Leif Gunnar Smerud – Trener Hønefoss BK
2012: Ole Kevin Knappen – Trener Elverum Fotball
2013: Julian Madsen – Trener Bodø/Glimt FK
2014: Per Inge Jacobsen – Trener Nordstrand IF
2015: Alexander Olsen – Trener Fredrikstad og Wang Toppidrett Fotball
2016: Luis Piementa – Trener KIL-Toppfotball
2017: Ole Martin Nesselquist – Trener Moss FK
2018: Eirik Kjønø – Trener Grorud IL 
2019: Eirik Kjønø – Trener Grorud IL
2020: Even Sel – Trener Bryne FK
2021: Magnus Espeland Meling – Trener Fredrikstad FK

Har du en ung og spennende trener i ditt miljø?

Norsk Fotballtrenerforening ønsker innspill og gode forslag på kandidater til årets unge trener, for at foreningen skal finne frem til hvilken kvinne eller mann som fortjener å bli valgt ut. Så hvis du, din klubb eller krets har noen dere mener bør nomineres, send inn forslaget til NFTs administrasjon.

Hva må til for å komme i betraktning?

Vedkommende må ha vist gode resultater innen spillerutvikling eller lagsutvikling på forbund, krets eller klubbnivå. Treneren må også ha utvist ett engasjement og en tydelig ambisjon med sin trenergjerning. Vedkommende må bli vurdert som talentfull og en trenertype som har forutsetningene til å satse på en profesjon som fotballtrener. Aktuelle kandidater kan ikke være over 35 år i året de kan motta prisen.

Årets trener tildeles diplom og et gavekort på 5 000 kroner under det 33. Cupfinaleseminaret på Meet Ullevaal – fredag 25. november.

Forslag til aktuelle kandidater sendes:

NFT, Postboks 65, 4665 Kristiansand.Eller til generalsekretær i NFT, Teddy Moen på teddy.moen@fotballtreneren.no Forslaget må inneholde en begrunnelse for hvorfor stipendet skal utdeles til aktuell(e) trener(e).Frist for nominering er mandag 24. oktober 2022.