Suksess med Morgendagens trener på Sunnmøre

Sunnmøre Fotballkrets satte i 2021 i gang prosjektet Morgendagens trener – for å gjøre flere trenere aktuelle for å ta videre trenerutdanning.

UEFA B-LISENS: Rebekka Johnsen fra Ørsta IL er en av de unge trenerne på Sunnmøre som nå er i gang med UEFA B-lisens utdanning etter å deltatt på prosjektet Morgendagens trener i regi av NFF Sunnmøre. Foto: NFF Sunnmøre

NFF Sunnmøres ambisjon om at kretsen skal være sjølforsynt med mange nok – og gode nok – trenere til alle sine lag, uansett nivå.
  – For å nå det målet må vi ha fleire gjennom den formelle trenarutdanninga, alt fra Grasrottrenarkursa og opp mot dei høgaste kursa som NFF tilbyr nasjonalt, skriver kretsen på sin hjemmeside.  

Suksess så langt

NFF Sunnmøre har årlig rundt 400 deltakere på de ulike modulene av NFF Grasrottreneren (UEFA C-lisens). 
  Vider har kretsen hvert år seks-åtte deltakere på neste steg i NFFs trenerutdanningsstige, UEFA B-lisens. Det er for å øke dette tallet at fotballkretsen satte i gang prosjektet Morgendagens trener i 2021.
  Så langt har det vært en suksess, og nå videreføres prosjektet.
  Morgendagens trener hadde ni deltakere det første året, i 2021. Sju av disse er nå i gang med sin UEFA B-lisens utdanning. Blant disse også tre unge, lovende trenere:

  • Kristian Lillebø (22) – Volda TI
  • Anders H Pilskog (19) – IL Hødd
  • Rebekka Johnsen (21) – Ørsta IL

Nytt kull – søknadsfrist 16. september

– Felles for alle desse er at dei hadde nok ikkje vore førebudd og komt seg inn på årets UEFA B lisenskurs utan å vere deltakarar på Morgendagens trenar konseptet. Alle seier at dei fekk den tryggheita og tida til å jobbe over tid med liknande tematikk som ein møter på UEFA B. Etter Morgendagens trenar gjennomføring så kunne dei med langt større sjølvtillit søke forkurs til UEFA B. Desse tre ilag med fem andre frå Sunnmøre er igang med gjennomføring av UEFA B denne hausten, skrive rNFF Sunnmøre på sin hjemmeside.

Søknadsfrist for det nye kullet i Morgendagens trenar er allerede fredag 16. september. 
  Vil du være med? Send en kort, skriftlig søknad til KA trener, Ronny Ødegård. E-post: ronny.odegard@fotball.no