Fotballhode – ny podkast med Amankwah og Herrebrøden

Yaw Amankwah og Henrik Herrebrøden er nå på lufta med sin nye podkast: Fotballhode, med nye episoder hver tirsdag.

FOTBALLHODE: Yaw Amankwah og Henrik Herrebrøden er ute med sin nye podkast: Fotballhode. Foto: Mina Theimann, Metro Sounds

Hovedvert og idéhaver er Yaw Amankwah. Fotballelskere kjenner ham fra TV 2, hvor han er fotballekspert. I tillegg har han en lang fotballkarriere bak seg, med haugevis av kamper på øverste nivå i dansk Superliga og norsk Eliteserie. Med seg har han Henrik Herrebrøden – idrettspsykolog, fotballforsker og forfatter. 
  Podkasten produseres av Metro Sounds.

Flere episoder ute

Så langt er sju episoder publisert, og her noen av gjestene du møter med unike historier fra innsiden av fotballuniverset:

  • Guro Pettersen (keeper) om det alle lurer på: Hvordan føles det å stå i mål når man taper 0-8 mot England?
  • John Vik (speider) om mentale egenskaper han ser etter, med et spesielt fokus på hva han så i Erling Braut Haaland
  • Espen Tveter Andersen (spiss) om comeback etter kreft da han var juniorspiller
  • Gustav Valsvik (stopper) om et tøft møte med tysk fotballkultur og utfrysing, før han nå herjer i Strømsgodset
  • Emil Bohinen (midtbanespiller) om hvordan han leverte under press da det sto om nedrykk i Serie A

– Disse episodene ligger ute, tilgjengelig for alle. Iblant tar vi også for oss dagsaktuelle hendelser, som da vi la ut en kort episode med mental analyse av Manchester United – Liverpool. I tillegg kan vi røpe av det finnes store navn på blokka – flere kjente og kule gjester kommer til studio de neste ukene, forteller Henrik Herrebrøden

Annerledes og unik

Herrebrøden trekker fram to poeng som han mener skiller deres podkast Fotballhode fra andre podkaster, og gjør den annerledes og unik:
 – Fotball & Psykologi. Det finnes mange podkaster om fotball, noen om psykologi. Men dette er første norske podkast som utelukkende tar for seg fotballpsykologi. Vi mener det er på høy tid, ettersom fotball er en kompleks idrett som stiller unike krav til spillernes mentalitet.
  – Underholdning & Lærdom. I Fotballhode har du det gøy og du lærer noe nytt. Latinske fagbegreper har vi ingen tro på! Episoden tar gjerne utgangspunkt i en historie som vår gjest har opplevd. Vi stiller spørsmål og graver i gjestens hjerne, for å finne ut hva som bidro til fiasko eller suksess. Til slutt runder vi av med en personlighetstest, så du blir enda bedre kjent med gjesten og hva som gjør vedkommende spesiell. Dessuten kan lytterne sende inn spørsmål, både til oss og til gjesten.