Slutt etter 16 år i Mjøndalen for Vegard Hansen

Etter over 16 år er det slutt for Vegard Hansen (53) som hovedtrener i Mjøndalen. Nyheten ble offentliggjort under en følelsesladd pressekonferanse torsdag ettermiddag.

SLUTT: Etter 16 år i jobben er det slutt som Mjøndalen-trener for Vegard Hansen. Foto: NTB

Vegard Hansen ble ansatt som trener i Mjøndalen i 2006, og er med det en av de lengstsittende trenerne i norsk toppfotball. Han tok bruntrøyene fra 3. divisjon til Eliteserien. Og etter fjorårets nedrykk var det forventet at Mjøndalen skulle være med i toppen i 1. divisjon. Men etter en god start på sesongen står Mjjøndalen med kun én seier på de tolv siste kampene. De fire siste kampene har endt med tap.
  – Først og fremst er jeg veldig lei meg. Jeg synes det er forferdelig trist. jeg synes det er vondt på veldig mange måter. Jeg synes det er vondt at vi ikke holdt oss i fjor og etablerte oss i eliteseieren. Og så er jeg lei for at jeg ikke fikk mer ut av mannskapet vi har, sa Hansen på pressekonferansen.

Riktig avgjørelse

– Jeg tror styret har tatt en riktig avgjørelse, sa Hansen selv på pressekonferansen.
  – Det har vært en slitasje og resultatene har vært dårlige. Jeg har merket det de siste par årene, og i stadig økende grad i år. Vi har hatt en grusom rekke med resultater, sa Hansen som bekreftet at han ikke tar en annen rolle i klubben med det første.
  – Nå går jeg inn i rollen som arbeidsledig. Jeg skal på Nav i morgen, fortsatte han og sa at den ledige rollen som sportssjef i klubben er uaktuell.

Ingen lettelse, bare sorg

– Jeg føler ikke på noen lettelse, bare sorg, sier Vegard Hansen i et intervju med Drammens Tidende i forbindelse med pressekonferansen.

Lagkaptein Joackim Olsen Solberg var til stede på pressekonferansen, sammen med Vegard Hansen og styreleder Trond Stabekk.
  – Han har vært utrolig viktig for min karriere og meg som menneske. Han har utviklet meg til den jeg er i dag, det er jeg evig takknemlig for. Det er en sorgens dag, sa Solberg.

Martin Rønning Ovenstad sier til VG at spillergruppen i Mjøndalen reagerte med sjokk da de fikk nyheten om at Vegard Hansen må forlate trenerjobben.
  – Sjokk, først og fremst. Så gikk det litt over til sinne, og ikke minst tristhet. Vi kom på trening i dag som en helt vanlig dag, så får vi den beskjeden i trynet, sier Rønning Ovenstad om spillernes reaksjon.

Feil løsning

Rønning Ovenstad sier til VG at han mener klubben har tatt feil valg ved å sparke Hansen.
– Vi føler at vi ikke har fått være en del av prosessen som spillergruppe. Det er vi som skal være ute på banen å gjøre jobben. Vi føler at denne beslutningen er tatt litt over vårt hode. Ikke at det er vår jobb, men vi skulle gjerne vært i en dialog med styret og kanskje fått høre noe om det i forkant, sier Rønning Ovenstad og fortsetter:
  – Vi kom på trening i dag og fikk beskjeden selv av Vegard. Vi mener først og fremst at det er en feil beslutning å gi ham sparken nå, og så mener vi at det er håndtert på en litt feil måte, som vi ikke synes har vært noe greit.

  • Kevin Nicol overtar som midlertidig hovedtrener i Mjøndalen