Podkasten Fotballtreneren: John Allpress om spillerutvikling

Norgesvennen og den erfarne veilederen, treneren og mentoren John Allpress er gjest i en ny episode av podkasten av FOTBALLTRENEREN. Allpress, som nå er tilknyttet Tottenhams akademi, snakker om hvordan skape det rette utviklingsmiljøet for unge spillere.

NORGESVENN: Norgesvennen og den erfarne veilederen, treneren og mentoren John Allpress er gjest i en ny episode av podkasten av FOTBALLTRENEREN. Foto: Ivar Thoresen

I sjuende episode av podkasten FOTBALLTRENEREN deler John Allpress av sin kompetanse om hvordan skape det rette miljøet for å utvikle unge spillere. Hvordan lærer unge spillere? Dette er det viktige spørsmålet alle utviklingstrenere må stille seg med jevne mellomrom. Og det finnes mange svar på dette. Få har mer erfaring og kunnskap på feltet enn John Allpress. I en alder av 70 år mener han å kunne atskillig mer nå enn da han startet med trening av unge spillere i Hackney Marsh på østkanten i London på 70-tallet. John var mannen som egentlig aldri ville bli fotballtrener. Han ville heller være kroppsøvingslærer. Likevel endte han opp med en lang karriere i The FA (det engelske fotballforbundet), Ipswich Town og etterhvert på akademiet til Tottenham Hotspur. 
  Allpress er en Norgesvenn som har vært gjest på Cupfinaleseminaret og andre tiltak i regi av NFT jevnlig siden sommeren 1990. Den gang var han kursveileder på Lilleshall (The FA sitt tidligere nasjonale senter), med NFTs generalsekretær Teddy Moen som kursdeltaker da Moen tok sin International Football Coaching Certificate – eller sin første «Badge» i den engelske trenerutdannelsen.

For fotballtrenere – av fotballtrenere

FOTBALLTRENEREN er podkasten for fotballtrenere – av fotballtrenere. Et selvsagt valg for alle fotballtrenere som ønsker å lære mer om rollen, faget og forhold som er av interesse for trenere på alle nivåer. 
  Gjennom podkasten FOTBALLTRENEREN blir du bedre kjent med en rekke norske og utenlandske trenerprofiler, som deler av sin kompetanse. Podkasten produseres av Norsk Fotballtrenerforening i samarbeid med Norsk Tipping, en av NFTs samarbeidspartnere.

Arne Møller på laget

Det finnes allerede en rekke podkaster om fotball tilgjengelig. Der det snakkes om fotballtrenere og hva trenere gjør, hvordan de tenker og hvordan de opptrer. Ikke like ofte med erfarne fagfolk som deltakere og bidragsytere. Det er dette «vinduet» NFT har lyst til å åpne med sin egen podkast FOTBALLTRENEREN.

  – Vi vil løfte fram stemmene til ekte og autentiske fotballtrenere med solid fartstid og lang bransjeerfaring, sier podkast-ansvarlig Arne Møller.

  Alle podkastene vil være en samtale mellom Arne Møller og/eller NFTs generalsekretær Teddy Moen og en eller flere trenere. Hver episode har en varighet på mellom 30 og 60 minutter. 

NYE EPISODER: Arne Møller (til høyre) er engasjert av NFT for å produsere og lede podkasten FOTBALLTRENEREN sammen med Teddy Moen. Nye episoder kommer fortløpende framover. Gjest i første episode nå i 2022 var NRK-legenden Arne Scheie. Foto: Ivar Thoresen