Respekt og nettverksbygging

Ronny Geson Gunnarsson og Teddy Moen var lørdag til stede som gjester på Ullevaal Stadion og satt ringside på treningskampen mellom Manchester United og Atletico Madrid. Tilstedeværelse på slike arrangementer er en del av Norsk Fotballtrenerforenings strategi for å utvide nettverk, bli bedre kjent med samarbeidspartnere samt vise respekt overfor miljøer som bidrar positivt tilbake til norsk fotball.

HJERTELIG MØTE: NFTs generalsekretær Teddy Moen og PR-mann Geson møtte Manchester Uniteds keepertrener Richard Hartis og ass. Manager Steve McClaren etter kampen mellom Manchester United og Atletico Madrid lørdag. Foto: Privat

– Det finnes sikkert de som mener det er feil at to av verdens største fotballklubber møtes på norsk jord og at det heller burde vært et norsk lag som hadde spilt mot United. Men å se et fullsatt Ullevaal Stadion med over 26 000 tilskuere, så mange barn og unge, og også oppleve fotball på det ypperste nivået, ja det er veldig inspirerende og gøy.
  Det sier generalsekretær i NFT, Teddy Moen, som koste seg på tribunen sammen med Espen Eriksen i KIWI og Stian Bergerud i Thon Hotels. Begge er gode samarbeidspartnere for NFT, og også bidragsytere or å få til denne kampen på vårt nasjonalanlegg.

Unik kamp

– Det Sjur Mørk og Ole Richard Anfinnsen i selskapet ProUnited har fått til her i dag, er bare fantastisk og unikt. Jeg tror ikke mange forstår hvor mye risiko og innsats de har lagt inn for å skaffe disse to lagene til Norge for en kamp. Og husk hvilken reklame dette er for Norge og Oslo. Kanskje bidrar det også til økt interesse for norsk fotball.
  PR mann i NFT, Ronny Geson Gunnarsson, vet godt hva han snakker om. På 80- og 90-tallet brakte han selv klubber som Tottenham, Arsenal, Blackburn og Wimbledon til pre season-opplegg i Norge og arrangerte kamper mot norske toppklubber. 

Men det han opplevde lørdag langt overgår hva han selv gjorde som UEFA Match agent for 20 og 30 år siden. 
  –  Internasjonal toppfotball er en business som bare er enorm i disse dagene. Og da er det spennende at det fortsatt er mulig å få slike lag til Norge. Hvilken inspirasjon dette er for barn og unge!

Knytter kontakter

En viktig del av jobben Geson har for Norsk Fotballtrenerforening, er å knytte internasjonale kontakter og bruke noe av disse til arrangementer og tiltak i regi av foreningen.
  – Assisterende manager i Manchester United, Steve McClaren, er en god venn og ikke minst støttespiller for NFT. Han var på Cupfinaleseminaret i 2018 og etter dette har han bidratt mye til NFT på flere områder. Det var flott å treffe ham etter kampen, og NFT vil alltid være invitert til klubben så lenge han er involvert, sier Geson.

Manchester Uniteds keepertrener Richard Hartis er fortsatt medlem i NFT, et medlemskap han har opprettholdt siden han jobbet med Ole Gunnar Solskjær og Mark Dempsey i Molde.
  – Fantastisk å være tilbake i Norge igjen. Årene i Molde var noen av de beste jeg har hatt og vil alltid minnes disse med varme. Og jeg setter stor pris på medlemskapet i NFT. Det gjør at jeg holder litt kontakt med mitt andre hjemland, sier Hartis.
  Han hilser også fra Mark Dempsey, som ikke var med på denne turen, men som også er medlem i NFT og assisterende landslagstrener for Norge U21 ved siden av jobben på akademiet i klubben.

I tillegg hadde Hartis med en signert trøye av Luke Shaw som ble donert til draktauksjonen som NFT vil kjøre til høsten til inntekt for Trenerfondet i foreningen.