Ambisiøs ung trener med egen podkast

Jacob Rogstad (27) er trener for A-laget til Tynset og han har ambisjoner om å kunne leve av å være profesjonell fotballtrener i fremtiden. Som en del av sin læring, har han laget sin egen podkast, Trenerpodden.

EGEN PODKAST: Tynset-trener Jacob Rogstad har også satt i gang sin egen podkast – Trenerpodden. Foto: Privat

Forrige uke lanserte han en episode med generalsekretær i NFT, Teddy Moen, som gjest. De to har kjent hverandre noen år, da Jacob allerede som ung bemerket seg som en engasjert og ambisiøs lagleder i det lokale futsal-miljøet. Han er også medlem i Norsk Fotballtrenerforening
  – Jeg la merke til Jacob da jeg fort registrerte at han var nysgjerrig, lærevillig og ikke redd for å påta seg ansvar. Han var ikke mer enn 14-15 år, men ledet futsal-laget som om han aldri hadde gjort noe annet. Husker jeg ga ham tilnavnet «Lille»-Mourinho, da han var ganske aggressiv og vokal på sidelinja! Siden den gang har han vært involvert som trener i flere lag lokalt i Søgne og Kristiansand.

Fra Søgne til Tynset

Jacob er fra Søgne, litt vest for Kristiansand. Men i vinter fikk han tilbud om å reise til Tynset for å trene deres herrelag i 4. divisjon. Han påstår selv han er fotballgal, gal etter å hele tiden jakte på det som er bedre, enten det er en trening, kamp, eller kamp-prat.
  – Jakten på å bli bedre, er nøkkelen min, sier han.

Å reise til Tynset har vært en spennende utfordring, hvor han og laget har møtt tøff motstand 4. div i NFF Trøndelag.
  – Vi har en ung tropp med fem-åtte juniorspillere som starter, men det er gøy. Mitt mantra er at er man sulten, og har lyst til å bli bedre, så passer spilleren svært godt inn i mitt konsept!

Høye ambisjoner

Jacob sin ambisjon er å bli en profilert trener, slik at han en gang i fremtiden kan være på blokka til flere toppklubber når de skal ansette ny trener.
  – Jeg er ganske langt unna nå, men har begynt på trenerveien. Til nå har jeg fått lov til å jobbe med mange fantastiske mennesker som har lært meg alt jeg kan. Men målet er å bli trener i Eliteserien.

Egen podkast

Som en del av sin utviklingstrapp, har Jacob etablert sin egen podkast.
  – Trenerpodden er en podkast som handler om trenerrolle. Podkasten har tre målsettinger, forteller Jacob:

  • Skape blest om treneryrket
  • Faglig podkast som deler erfaringer, både plusser og minuser
  • Øke interessen rundt Tynset og fotballaget i bygda

– Jeg ønsker å lage sesonger med ti episoder. Nå er første sesong snart ferdig innspilt og episodene publiseres hver tirsdag.
  Jacob har ennå ikke bestemt seg om han kommer til å lage en sesong to, men ambisjonen er der.
  – Jeg er veldig fornøyd med lyttertallene foreløpig. I løpet av helgen ser vi ut til å passere 1000 avspillere, og det antar jeg må være veldig bra!