Besøker Brentford og West Ham på trenerturen til London

Brentford og West Ham åpner dørene for Norsk Fotballtrenerforening på vår trenertur til London siste helgen i oktober. Blir du med på NFTs trenertur får du en unik sjanse til å bli bedre kjent med utviklingsarbeidet på akademiene til de to toppklubbene. Det er fortsatt plasser igjen, men vær rask. Turen fylles fort opp. Meld deg på innen 2. august for å være sikker på å få plass.

BRENTFORD: NFT planlegger et besøk til den «nordiske» Premier League-klubben Brentford, med svensk kaptein, norske Kristoffer Ajer i midtforsvaret, danske Thomas Frank som manager og i tillegg flere andre nordiske spillere. Åge Hareide (innfelt) blir med som reiseleder. Foto: NTB

Norsk Fotballtrenerforening blåser liv i en god tradisjon og inviterer sammen med Indre Østfold Reisebyrå til ny TRENERTUR til engelsk fotball. Med tidligere landslagssjef, topptrener og Englandsproff Åge Hareide som en av reiselederne, drar vi til London fra 28. til 31. oktober for en kombinert faglig og sosial tur. UEFA B-lisenstrenere får 10 timer godkjent etterutdanning ved deltakelse på trenerturen.
– Vi er glad for at vi har fått satt sammen et faglig program med god dybde og bredde, slik at vi sikrer kravene til å få godkjent Trenerturen som etterutdanning for UEFA B-lisens trenere, sier NFTs generalsekretær Teddy Moen.

– Etter to år med pandemi tror vi lysten til å reise på fotballtur på tampen av det norske fotballsesongen er stor for mange norske fotballtrenere, og da er det samtidig viktig at vi kan gjennomføre en tur med faglig tyngde, understreker Moen.

«Nordiske» Brentford

Det er nå klart at vi på turen får innpass hos to av toppklubbene i London, og får et unikt innblikk i utviklingsarbeidet ved deres akademier.
Ved ankomst London fredag formiddag (28. oktober) blir vi kjørt i egen buss direkte til akademiet til Brentford FC i Hounslow. Der vil vi få en presentasjon av klubben og deres utviklingsarbeid, og også få følge trening på akademiet før bussen kjører videre til hotellet sentralt i London.

Å få innpass i den «nordiske» Premier League-klubben Brentford, er noe vi gleder oss stort over å kunne tilbud. At vi samtidig får sjansen til å se deres hjemmekamp mot Wolves på den splitter nye og intime Brentford Community Stadium før det bare enda mer interessant.
Brentford har danske Thomas Frank som manager. Brian Riemer er hans assistent, og han har tidligere jobbet sammen med Ståle Solbakken i FC København. 
  Svenske Pontus Jansson er lagets kaptein, og han spiller i midtforsvaret sammen med vår egen Kristoffer Ajer. Spillerstallen har ellers sterke danske innslag, med Mathias Jørgensen, Mads Rørslev, Christian Nørgaard, Mathias Jensen og Mads Bidstrup.

Eventyrlig reise

Brentfords reise til toppen av engelsk fotball er en ganske utrolig historie. Og takket være nettverket til NFTs PR-mann Geson Gunnarsson vil vi på denne turen kunne få et helt unikt innblikk fra innsiden i hva som ligger bak Brentfords store fremganger de siste årene.
  Bare det i seg selv kan være grunn god nok til å bli med på turen.

West Ham på mandag

På avreisedagen mandag (31. oktober) tar bussen oss til flyplassen via et besøk hos West Ham United og deres akademi i Dagenham. Her vil opplegget bli det samme som hos Brentford – med presentasjon av klubb og utviklingsarbeid, samt muligheter til å følge akademi-treninger.

Tradisjonsrike West Ham blir det også spennende å kikke nærmere i kortene. David Moyes er inne i sin andre periode som manager i klubben, og har gjort en formidabel jobb med å etablere klubben som et stabilt lag på øvre halvdel av Premier League. Moyes – som tidligere har ledet både Preston, Everton, Manchester United, Real Sociedad og Sunderland – var så sent som i 2018 gjest og foredragsholder på Cupfinaleseminaret. Mellom sine to perioder i West Ham tok skotten turen til Oslo og snakket om sin innholdsrike managerkarriere.

CUPFINALESEMINARET: West Ham-manager David Moyes besøkte Cupfinaleseminaret i 2018. Den gang i samtale med Åge Hareide, som er med som reiseleder på NFTs trenertur til London i oktober. Foto: Ivar Thoresen

Mange kamp-muligheter

I dagene mellom de to klubb-besøkene blir det rikelig med muligheter til å se toppfotball live – både I Premier League, Women´s Super League, Championship, League One eller League Two.
Endelig kamptidspunkter er ikke satt for de øverste divisjonene ennå, men helgens kampmeny er rikholdig.
  Følgende fire Premier League-kamper spilles i London denne helgen:

  • Brentford – Wolves
  • Arsenal – Nottingham Forest
  • Fulham – Everton
  • Crystal Palace – Southampton

I Women´s Super League spilles følgende kamper i London:

  • Arsenal-West Ham
  • Chelsea-Aston Villa

Andre kamper:

  • Championship: Luton-Sunderland.
  • League One: Charlton-Ipswich.
  • League Two: AFC Wimbledon-Harrogate Town, Leyton Orient-Salford City.
REGJERENDE MESTRE: Maren Mjelde, Fran Kirby og Guro Reiten feirer seriegull for Chelsea i vår. Blir du med på Trenerturen til London i oktober, kan du få med deg de norske jentene hjemme mot Aston Villa i WSL. Eller se Frida Maanums Arsenal hjemme mot West Ham. Foto: NTB

Flere godbiter – Åge Hareide er med

Så blir det garantert flere godbiter – både faglig og sosialt – i løpet av disse dagene i London. 
Det som allerede er spikret er at vår tidligere landslagssjef Åge Hareide blir med som en av reiselederne på turen. Hareide har fra sin tid som dansk landslagstrener og klubbtrener i Brøndby god kjennskap til Brentford-manager Thomas Frank, og flere av de danske spillerne i klubben. Hareide ledet også samtalen med David Moyes på Cupfinaleseminaret i 2018.
Under den felles middagen på hotellet fredag kveld kommer også en engelsk fotballpersonlighet på besøk. Hvem det blir er ennå ikke endelig bestemt.

Har du lyst til å bli med? Meld deg på raskt, for vi har bare kapasitet til maksimalt 40 deltakere, og de som melder seg først får plass. Fristen for påmelding er 25. juli.

SENTRALT HOTELL: Bosted under årets trenertur blir Copthorne Tara Hotel i Kensington