Tom Høgli om backspill i ny episode av podkasten Fotballtreneren

En ny episode av podkasten FOTBALLTRENEREN er på lufta. Tom Høgli er gjest i denne episoden og snakker om backrollen.

MOT RONALDO: Tom Høgli snakket om back-rollen. Foto: NTB

I denne halvtimen møter du en hardtarbeidende kar som visste å gjøre “så godt han kunne her og nå” – for stadig å bli bedre.  Han nådde Eliteserien i relativt voksen alder, spilte seg inn på A-landslaget, og drømmen om å bli proff i utlandet ble nådd. En kamp skulle vise seg å bli avgjørende for utenlandseventyret – møtet med stormakten Portugal på utebane en junidag i 2011! Der møtte han verdens beste spiller…

Tom forteller videre om hvordan han forberedte seg til dette møtet, og hva han la vekt på som høyreback. Gode tips og påminnelser til andre fotball-trenere. Etter karrieren som spiller, har Tom også markert seg som en aktiv samfunnsdebattant. Han og Tromsø var tidlig på banen for å belyse problematikken rundt fotball-VM i Qatar senere i går. Men Tom er også opptatt av de nære ting. Om hvordan vi som klubber, her og nå, kan gjøre dagen bedre for flere enn privilegerte fotballspillere.
Hør mer fra mannen som vokste opp på Evenskjer og som spilte aldersbestemt fotball for Skånland og Omegn Idrettsforening i Troms. Senere for Bodø/Glimt, Tromsø, Club Brugge og FC København. 

For fotballtrenere – av fotballtrenere

FOTBALLTRENEREN er podkasten for fotballtrenere – av fotballtrenere. Et selvsagt valg for alle fotballtrenere som ønsker å lære mer om rollen, faget og forhold som er av interesse for trenere på alle nivåer. 
  Gjennom podkasten FOTBALLTRENEREN blir du bedre kjent med en rekke norske og utenlandske trenerprofiler, som deler av sin kompetanse. Podkasten produseres av Norsk Fotballtrenerforening i samarbeid med Norsk Tipping, en av NFTs samarbeidspartnere.

Arne Møller på laget

Det finnes allerede en rekke podkaster om fotball tilgjengelig. Der det snakkes om fotballtrenere og hva trenere gjør, hvordan de tenker og hvordan de opptrer. Ikke like ofte med erfarne fagfolk som deltakere og bidragsytere. Det er dette «vinduet» NFT har lyst til å åpne med sin egen podkast FOTBALLTRENEREN.

  – Vi vil løfte fram stemmene til ekte og autentiske fotballtrenere med solid fartstid og lang bransjeerfaring, sier podkast-ansvarlig Arne Møller.

  Alle podkastene vil være en samtale mellom Arne Møller og/eller NFTs generalsekretær Teddy Moen og en eller flere trenere. Hver episode har en varighet på mellom 30 og 60 minutter. 

NYE EPISODER: Arne Møller (til høyre) er engasjert av NFT for å produsere og lede podkasten FOTBALLTRENEREN sammen med Teddy Moen. Nye episoder kommer fortløpende framover. Gjest i første episode nå i 2022 var NRK-legenden Arne Scheie. Foto: Ivar Thoresen