Arne Scheie gjest i podkasten Fotballtreneren

NFT har engasjert Arne Møller – tidligere Brann-spiller, mangeårig fotballtrener, forfatter, og eier av selskapet SpeakLab – til å bistå generalsekretær Teddy Moen i arbeidet med podkasten FOTBALLTRENEREN. Nye episoder kommer fortløpende utover året – og gjest i den første i 2022 er NRK-legenden Arne Scheie.

FØRSTE GJEST: Arne Scheie er gjest i den første episoden av podkasten FOTBALLTRENEREN i 2022. Foto: Ivar Thoresen

I 2021 ble det publisert fire episoder av podkasten FOTBALLTRENEREN. Så langt er det planlagt 14 nye episoder i løpet av 2022. Den første, med Arne Scheie som gjest, er allerede publisert og kan høres på Spotify.

Norsk fotballs «soundtrack»

I femte episode av podkasten FOTBALLTRENEREN møter vi den største og viktigste stemmen i norsk fotball – Arne Scheie. Siden han ble engasjert i et vikariat i NRK i 1971, brakte han norsk og internasjonal fotball hjem til de generasjoner av nordmenn i over 50 år. Store høydepunkter og noen skuffelser.

I en samtale med Arne Møller, forteller han om møte med det engelske landslaget og trener Alf Ramsey på Ullevaal stadion som unggutt i 1966. Hvordan en kjøretur til Bodø med sin favorittspiller Tom Lund inspirerte han til å søke jobb i statskanalen. Og hvordan han og Lennart Hyland arbeidet med sine kampforberedelser før tippekampene på 70 tallet. Mannen som har kommentert over 800 fotballkamper fra engelsk fotball, vil nå også være stemmen som går igjen i podkasten Fotballtreneren.

For fotballtrenere – av fotballtrenere

FOTBALLTRENEREN er podkasten for fotballtrenere – av fotballtrenere. Et selvsagt valg for alle fotballtrenere som ønsker å lære mer om rollen, faget og forhold som er av interesse for trenere på alle nivåer. 
  Gjennom podkasten FOTBALLTRENEREN blir du bedre kjent med en rekke norske og utenlandske trenerprofiler, som deler av sin kompetanse. Podkasten produseres av Norsk Fotballtrenerforening i samarbeid med Norsk Tipping, en av NFTs samarbeidspartnere.

Arne Møller på laget

Det finnes allerede en rekke podkaster om fotball tilgjengelig. Der det snakkes om fotballtrenere og hva trenere gjør, hvordan de tenker og hvordan de opptrer. Ikke like ofte med erfarne fagfolk som deltakere og bidragsytere. Det er dette «vinduet» NFT har lyst til å åpne med sin egen podkast FOTBALLTRENEREN.

  – Vi vil løfte fram stemmene til ekte og autentiske fotballtrenere med solid fartstid og lang bransjeerfaring, sier podkast-ansvarlig Arne Møller.

  Alle podkastene vil være en samtale mellom Arne Møller og/eller NFTs generalsekretær Teddy Moen og en eller flere trenere. Hver episode har en varighet på mellom 30 og 60 minutter. 

NYE EPISODER: Arne Møller (til høyre) er engasjert av NFT for å produsere og lede podkasten FOTBALLTRENEREN sammen med Teddy Moen. Nye episoder kommer fortløpende framover. Gjest i første episode nå i 2022 er NRK-legenden Arne Scheie. Foto: Ivar Thoresen