Nå skal 6-9-åringene bruke lettballer

Etter flere år med testing er det denne sesongen obligatorisk med bruk av lettballer for klassene 6-9 år.

LETTBALLER: Disse spillerne hos Ski Fotball er fornøyd med de nye lettballene. Foto: Ski Fotball

– Anbefaling av lettball har blitt kommunisert klubbene over flere år og det har også vært en anbefalt del av spilleregel 2 siste to årene. Både i 2016 og 2020/21 har det vært gjennomført pilotprosjekter hvor klubber over hele landet har testet ut lettballene med overveldende tilbakemeldinger hver gang. Vi er også veldig takknemlige for at Kiwi har bidratt til disse prosjektene, og at vi nå har fått godkjent en innføring sier fagansvarlig for barn og ungdom i NFF, Bo Folke Gustavson til fotball.no.

Både dommerkomiteen og forbundsstyret i NFF har nå godkjent et lovforslag som innebærer at lettballen blir obligatorisk fra og med neste sesong.
  Vekten på en lettball i størrelse 4 er 290-320 gram, mens en ordinær firerball har en vekt på mellom 360 og 380 gram.
  – Erfaring viser at denne vektreduksjonen fører til bedre ballbehandling uavhengig av spillerens kroppsvekt og fysiske styrke. Dette gir bedre mestring i tidlig alder, noe som vi vet gjør fotballen morsommere og utviklingen raskere, sier Bo Folke Gustavson.