Bli med NFT på fotballtur til London i oktober

Norsk Fotballtrenerforening blåser liv i en god tradisjon og inviterer sammen med Indre Østfold Reisebyrå til ny TRENERTUR til engelsk fotball. Med tidligere landslagssjef, topptrener og Englandsproff Åge Hareide som en av reiselederne, drar vi til London fra 28. til 31. oktober for en kombinert faglig og sosial tur.

BRENTFORD: NFT planlegger et besøk til den «nordiske» Premier League-klubben Brentford, med svensk kaptein, norske Kristoffer Ajer i midtforsvaret, danske Thomas Frank som manager og i tillegg flere andre nordiske spillere. Åge Hareide (innfelt) blir med som reiseleder. Foto: NTB

Etter to år med pandemi tror vi lysten til å reise på fotballtur på tampen av det norske fotballsesongen er stor for mange norske fotballtrenere. Vi setter derfor sammen et spennende faglig og sosialt program når vi planlegger en trenertur til London siste helgen i oktober.

Kamper og klubb-besøk

Med utreise fredag morgen og hjemreise mandag ettermiddag skal vi rekke både å besøke akademiene til to av Londons toppklubber og finne tid til å se en eller to kamper i Premier League, alternativt kamper i Championship, League One eller League Two.
  For disse divisjonene er terminlista ennå ikke klar, men vi vet allerede at følgende fire Premier League-kamper spilles i London denne helgen:

  • Brentford – Wolves
  • Arsenal – Nottingham Forest
  • Fulham – Everton
  • Crystal Palace – Southampton

På innsiden i Brentford

Selv om alle detaljer i programmet ennå ikke er spikret, kan vi allerede røpe at vi sikter oss inn mot et besøk hos den «nordiske» Premier League-klubben Brentford, og at deres hjemmekamp mot Wolves på den splitter nye og intime Brentford Community Stadium er en kamp vi sikter oss inn på.

Brentford har danske Thomas Frank som manager. Brian Riemer er hans assistent, og han har tidligere jobbet sammen med Ståle Solbakken i FC København. 
  Svenske Pontus Jansson er lagets kaptein, og han spiller i midtforsvaret sammen med vår egen Kristoffer Ajer. Spillerstallen har ellers sterke danske innslag, med Mathias Jørgensen, Mads Rørslev, Christian Nørgaard, Mathias Jensen og Mads Bidstrup.
  Og ikke minst spilte Christian Eriksen en sentral rolle da han kom inn og spilte siste halvdel av London-klubbens debutsesong i Premiere League. Den danske landslagsspilleren var sterkt medvirkende til at Brentford berget plassen med god margin. Men Eriksen kom inn på en kortidskontrakt, og er mest sannsynlig å finne i en annen toppklubb når trenerturen gjennomføres.

Eventyrlig reise

Brentfords reise til toppen av engelsk fotball er uansett en ganske utrolig historie. Og takket være nettverket til NFTs PR-mann Geson Gunnarsson vil på denne turen kunne få et helt unikt innblikk fra innsiden i hva som ligger bak Brentfords store fremganger de siste årene.
  Bare det i seg selv kan være grunn god nok til å bli med på turen.

Flere godbiter – Åge Hareide er med

Så blir det garantert flere godbiter – både faglig og sosialt – i løpet av disse dagene i London. 
  Det jobbes på spreng med å sette sammen et spennende program, så følg med her på fotballtreneren.no, der vi vil oppdatere programmet etterhvert som ting blir klart.

Det som allerede er spikret er at vår tidligere landslagssjef Åge Hareide blir med som en av reiselederne på turen. Hareide har fra sin tid som dansk landslagstrener og klubbtrener i Brøndby god kjennskap til Brentford-manager Thomas Frank, og flere av de danske spillerne i klubben. 

Har du lyst til å bli med? Meld deg på raskt, for vi har bare kapasitet til maksimalt 40 deltakere, og de som melder seg først får plass. Fristen for påmelding er 25. juli.

SENTRALT HOTELL: Bosted under årets trenertur blir Copthorne Tara Hotel i Kensington