Cupfinaleseminaret Vår: – En super helg

Norsk Fotballtrenerforenings nyvinning Cupfinaleseminaret Vår, ble en suksess. Over 120 trenere var i helgen på plass på Meet Ullevaal for etterutdanning, inspirasjon og faglig på påfyll i teori og praksis.

FORNØYD: NFTs generalsekretær Teddy Moen takker fornøyd av landslagstrenerne Brede Hangeland og Frode Grodås etter praksisøkta de gjennomførte på NIHs kunstgress fredag ettermiddag. Foto: Ivar Thoresen

– Tilbakemeldingene fra deltakere, instruktører og gjester på arrangementet har vært super, oppsummerer NFTs generalsekretær Teddy Moen.
  – Og jeg vil benytte anledningen til å takke Norges Fotballforbund og Norsk Tipping for at de har vært med på å bygge opp rundt arrangementet, legger han til.

Skryt fra Holland

PRAKSIS: Steve Holland er Gareth Southgates assistent på Englands A-landslag. I helgen bidro han fantastisk både i teori og praksis under Cupfinaleseminaret Vår. Foto: Ivar Thoresen

Teddy Moen underslår likevel ikke at det er et forbedringspotensial på sider av seminaret, men at det i det store og hele ble et godt arrangement, som for mange ble avsluttet med søndagens Cupfinale mellom Norges to beste lag på herresiden – Molde og Bodø/Glimt.

– At Steve Holland (assisterende manager for Englands A-landslag) mener at dette var et av de de beste seminarene han har vært med på, hvor både topp- og ungdomstrenere kommer sammen, er en fjær i hatten til oss arrangører. Det var en fornøyelse å ha Steve på plass i Oslo. Å få en av de fremste fotballtrenerne fra England hit for en hel helg, sier mye om hva slags nettverk NFT har internasjonalt, og den posisjonen Cupfinaleseminaret har bygget ut av landets grenser.

Gull verdt med møteplasser

Moen mener at betydningen av å inspirere fotballtrenere – uansett rolle, posisjon og om man lever av det eller ikke – er noe alle ledere i fotballbransjen må ta inn over seg mer enn noen gang.
  – Etter to år med pandemi har mange trenere også fått andre vaner. Kunnskap hentes i større grad digitalt enn før. Dette er et godt supplement, men det erstatter ikke noen måte de fysiske møteplassene, som Cupfinaleseminaret Vår. Samtidig er det slik at hvis seminaret skal gi valuta for pengene og verdi for deltakelsen, kreves det sterke profiler som har faglig tyngde, som kan dele kunnskap på en effektiv måte og som faktisk også bryr seg om de som er med på et seminar. 
  – Vi må se hver enkelt trener som deltar, og det er noe NFT alltid strekker seg etter å gjøre med våre arrangement, understreker Teddy Moen.

Rollemodeller

FANTASTISK BIDRAGSYTER: Teddy Moen er svært fornøyd med at NFT kunne hente Englands nummer 2, Steve Holland, til Cupfinaleseminaret Vår. Foto: Ivar Thoresen

Han er derfor takknemlig og glad for bidragene fra alle som tok del i det første Cupfinaleseminaret Vår, og nevner noen eksempler:
  – Steve Holland er en fantastisk rollemodell, men jeg vil også trekke fram trenere som Brede Hangeland og Frode Grodås som til daglig jobber rundt Norges A-landslag. De er fremragende ambassadører og er flinke til å by på seg selv.

Etter at Cupfinaleseminaret Vår nå er unnagjort retter Teddy Moen og NFT blikket fram mot det 33. Cupfinaleseminaret, som arrangeres i Oslo 24. – 26. november.
  – Da skal vi lage et seminar som det skal bli rift om å være med på, sier Moen.
  – Helgen vi nettopp har hatt har inspirert mange nye medlemmer og deltakere til å sette av datoen i november. De vil ha mer! De ønsker å ta del i dette! Sulten på kunnskap er stimulert. Cupfinaleseminaret et av Europas største seminarer for fotballtrenere, det lengstlevende og kanskje det beste fagseminaret i sin kategori – og det vet fotballtrenere i Norge. Å skape gode ting tar tid, og tradisjoner viktige. Dessuten har NFT over mange år skapt en god «formel» på samarbeid med NFF og andre samarbeidspartnere rundt seminaret.
  Påmeldingen til høstens Cupfinaleseminar vil åpne ved inngangen til juni.

Godkjent etterutdanning

Alle deltakere på Cupfinaleseminaret Vår vil etter hvert få ettersendt et elektronisk diplom for helgens seminar.
  – Det er viktig at trenerne med UEFA B-lisens (eller trener II/C-kurs), som behøver 20 timer godkjent etterutdanning innen en tre-årsperiode, vet at dette tiltaket gir halvparten av påkrevde timene (10).

  Moen legger til at man så kan ta de siste ti timene ved å delta på det ordinære Cupfinaleseminaret i november.
   – Vi håper at mange trenere vil ønske å delta på begge seminarene. Arrangementene vil være ulike, og ingen deltakere bør bekymre seg for at innholdet vil bli likt. Det kan vi garantere!

Gi gjerne litt feedback

Moen ønsker svært gjerne at deltakere i helgen sender han en e-post med litt plusser og minuser fra seminaret, slik de opplevde det. Gjerne også gode forslag til temaer og personer man ønsker å se på Cupfinaleseminaret.
  – Etter to år med pandemi er det viktigere enn noen gang å finne rom for fysiske møteplasser for fotballtrenere. Men det må være møteplasser som gjør at trenere vil være med. Da trenger vi også innspill fra trener-Norge rundt programmet.

  • Mer fra Cupfinaleseminaret Vår og et større intervju med Steve Holland kommer i Fotballtreneren nr. 2/2022, som kommer ut i juni.
FAGSAMTALE: Drar for mange av talentene våre ut for tidlig? Det var spørsmålet som var utgangspunkt for samtalen mellom Håkon Grøttland og Vadim Demidov i en av seansene under Cupfinaleseminaret Vår. Foto: Ivar Thoresen
PODKAST: I forbindelse med Cupfinaleseminaret Vår sørget Teddy Moen og Arne Møller også for at det ble spilt inn flere nye episoder av NFTs podkast Fotballtreneren. Arne Scheie er en av gjestene i en episode som kommer etterhvert. Du finner podkastene på fotballtreneren.no. Foto: Ivar Thoresen
NESTORER: To nestorer på plass under Cupfinaleseminaret Vår, Reidar Schjei og Per Ravn Omdal. Foto: Ivar Thoresen