England-assistent Steve Holland til Cupfinaleseminaret Vår

Steve Holland (51) – Gareth Southgates assistent på Englands landslag – kommer for å dele av sine erfaringer på Cupfinaleseminaret Vår, 29. og 30 april.

UNIK ERFARING: Gareth Southgate kaller Steve Holland for Englands mest erfarne trener. Holland kommer til Cupfinaleseminaret Vår. Foto: NTB

– I mine øyne er Steve Holland en legende, sier Englands landslagssjef Gareth Southgate om sin nummer to.
  – Han er Englands mest erfarne trener. Han har gjort alt – fra å utvikle unge spillere til å vinne Champions League og Premier League sammen noen av verdens beste trenere. 

Det sier alt om hvilken kapasitet NFT, via vår mann R. Geson Gunnarssons unike nettverk, nå kan presentere som en hovedattraksjon til Cupfinaleseminaret Vår.

Ungt trenertalent

Som 22-åring ble Steve Holland engasjert som ungdomstrener i Crewe Alexandra av Dario Gradi i 1992. Sin unge alder til tross, hadde han allerede rukket å fullføre hele trenerutdanningsstigen til The FA – som en av de yngste noensinne. 
  Gradi hadde vært Hollands trener tidligere og så fort trenerpotensialet i unggutten. Gjennom 17 år var Holland engasjert i Crewe. Først som ungdomstrener for alle aldersgrupper i klubbens suksessfulle akademi – et akademi som i den perioden utviklet en rekke unge spillere som fikk lysende karrierer på toppnivå i andre klubber. Senere ble han både akademisjef og etterhvert periodevis førstelagstrener for Crewe, mens de spilte i Championship. I 2007 ble klubbens manager, samtidig som han fullførte sin UEFA PRO-lisens.

Jobbet med de beste

– Nøkkelen med trening er alltid å overføre arbeidet fra treningsfeltet til kampen. Alle trenerne jeg har jobbet med har understreket og forsterket dette. Det er avgjørende å maksimere mulighetene for dette gjennom at treningene ikke er for langt unna det virkelige spillet, sier Steve Holland i et intervju med FAs The Boot Room
  Og da kan det være greit å vite at det ikke er hvilke som helst trenere han har jobbet sammen med. I Chelsea delte han for eksempel treningsfeltet – i tur og orden gjennom seks år – med Andre Villas Boas, Carlo Ancelotti, Roberto Di Matteo, Rafa Benitez og Jose Mourinho.
  – Jeg har vært heldig som har fått jobbe med noen av fotballens beste hjerner. Det er den beste måten å lære på – observere og tilpasse ideer til din egen personlige metode og filosofi, sier Holland.

Unik mulighet

Nå får norske fotballtrenere en unik mulighet til å bli nærmere kjent med denne store internasjonale trenerkapasiteten. Alt du trenger å gjøre er å melde deg på Cupfinaleseminaret Vår, som arrangeres på Meet Ullevaal og Norges idrettshøgskole fredag 29. og lørdag 30. april. 
  Cupfinaleseminaret Vår er en ny arena for faglig påfyll, inspirasjon og formell etterutdanning. Seminaret kan også kombineres med å se NM-finalen for menn på Ullevaal stadion med avspark kl. 16.00 søndag 1. mai.
  – Cupfinaleseminaret Vår er også et «plaster på såret» for at vi måtte avlyse det ordinære Cupfinaleseminaret i desember. De 450 påmeldte deltakerne som den gang måtte gjøre vendereis, vil spesielt bli ønsket velkommen tilbake i april, sier daglig leder Teddy Moen i NFT.
  Han er derfor spesielt glad og stolt over at en kapasitet som Steve Holland er klar til å dele av sin erfaring og kompetanse på seminaret, som spesielt retter seg inn som et godkjent etterutdanningstiltak for trenere med UEFA B-lisens.
  Deltakelse på Cupfinaleseminaret Vår gir 10 timer godkjent etterutdanning. 

FAKTA
STEVE HOLLAND
Født 30. april 1970 i Stockport, England
Spillerkarriere:
• Derby County (1986-1987)
• Bury (1988-1989)
• Husqvarna FF (1990)
• Nortwich Victoria (1991)
• Hyde United (1992)
Trenerkarriere:
• Crewe Alxeandra – ungdomstrener (1992-2007)
• Crewe Alexandra (2007-2008)
• Stoke – akademisjef (2009)
• Chelsea B (2009-2011)
• Chelsea – assisterende manager (2011-2017)
• England U21 – assisterende manager (2013-2017)
• England A – assisterende manager (2016- )