«Alt for Norge» – førpremiere og oppvarming i Kristiansand 

NFTs daglige leder Teddy Moen kastet seg fort rundt da det ble klart at Kristiansand var et av stedene hvor det skulle være førpremiere på den nye filmen «Alt for Norge» – filmen om landslagets suksess under Drillo på 90-tallet. Lørdag ettermiddag ble det derfor oppvarming med Drillo og rundt 50 lokale trenere og ledere før filmen.

STOR STAS: Teddy Moen og Drillo under førpremieren på «Alt for Norge» i Kristiansand lørdag. Foto: Privat

På Harveys Sportsbar delte Drillo selv sine tanker om filmen og en del av sine erfaringer fra sin første periode som landslagssjef fra 1990 til 1998. Blant annet snakket han om sine tanker rundt soneforsvar og fremover-fotball, som fortsatt er elementer i hans fotballfilosofi som han mener er undervurdert i kraft.
  Han fikk også tid til å snakke med trenerne og så ut til å kose seg i Kristiansand.

Langvarig vennskap

Daglig leder Teddy Moen I NFT var student på Norges idrettshøgskole i perioden 1986-90, og hadde Drillo som lærer. Sien den gang har de hatt et nært og godt vennskap. Drillo har også i to perioder bidratt som styremedlem i NFT. Han er i tillegg hedersmann i NFT og en god støttespiller for foreningen som han selv var med å starte i 1986.
  – Selv om Drillo pusher 80 år, har han fortsatt utrolig mye kunnskap å dele med nye trenere i norsk fotball, sier Teddy Moen etter lørdagens arrangement.

Fantastisk film

Moen benytter også anledning til å rose den kommende filmen. 
  – Det var en fantastisk film, og regissørene Jo Vemund Svendsen og Daniel Høglund skal ha masse ros for arbeidet med å gjøre dette til en unik opplevelse. Jeg hadde sett bruddstykker av filmen før, men å sitte i en kinosal og se «Alt for Norge» var følelsesmessig sterkt. Gode minner, opplevelser, men også en rekke grep jeg som fotballtrener har nytte av å se. Og som trenere kan lære av.

  Teddy Moen selv har også en liten rolle i filmen, hvor hans stemme sier litt om Drillo og Norges idrettshøgskole, og hva hans tilstedeværelse som lærer kom til å få å bety for mange av studentene og fotballmiljøet i Norge.
  Filmen har premiere 22. april, og kommer helt sikkert til en kino nær deg.

  • Se trailer for filmen her: