Cupfinaleseminaret Vår 2022 – aller mest for deg med UEFA B-lisens

Bli med på nyvinningen Cupfinaleseminaret Vår i Oslo 29. og 30. april. Få samtidig med deg Cupfinalen for menn på Ullevaal stadion søndag 1. mai. Seminaret er spesielt innrettet som etterutdanningstiltak for UEFA B-lisens trenere – og medlemmer av NFT får kr 750,- i rabatt på deltakeravgiften.

Siste helga i april byr Norsk Fotballtrenerforening og Norges Fotballforbund i samarbeid på en ny arena for faglig påfyll, inspirasjon og formell etterutdanning. Cupfinaleseminaret Vår er en nyhet hvor deltakerne også får muligheten til å være med på NM-finalen for menn på Ullevaal stadion med avspark kl. 16.00 søndag 1. mai.

Plaster på såret for avlyst Cupfinaleseminar 

– Cupfinaleseminaret Vår er også et «plaster på såret» for at vi måtte avlyse det ordinære Cupfinaleseminaret i desember. De 450 påmeldte deltakerne som den gang måtte gjøre vendereis, vil spesielt bli ønsket velkommen tilbake i april, sier daglig leder Teddy Moen i NFT.

  Han er fast bestemt på å etablere en ny nasjonal møteplass for fotballtrenere, hvor målgruppen primært er de tusenvis av UEFA B-lisens trenere i norsk fotball. Han lover et spennende fagprogram, sosiale møteplasser og muligheter for nettverksbygging. Og ikke minst viktige etterutdanningstimer! 

Godkjent etterutdanning

– Trenerne med UEFA B-lisens (eller trener II/C-kurs) behøver 20 timer godkjent etterutdanning for å få godkjent trenerlisensen for tre nye år. Tiltaket rundt Cupfinalen vil gi ti av de påkrevde timene.
  Moen legger til at man så kan ta de siste ti timene (for å oppnå 20 timer til sammen) ved å delta på det ordinære Cupfinaleseminaret fra 25.-26. november. 

  – Vi håper at mange trenere vil ønske å delta på begge seminarene. Arrangementene vil være ulike, og ingen deltakere bør bekymre seg for at innholdet vil bli likt. Det kan vi garantere!

Å stille opp for trenerne!

Sammen med utviklingsavdelingen i Norges Fotballforbund vil det bli satt sammen et spennende fagprogram, hvor deler av programmet for det avlyste desember-seminaret vil hentes fram igjen. Metodikk og coaching vil være sentralt og at deler av seminaret vil inneholde praksis-økter og observasjon på Norges idrettshøgskole anlegg. 

  – Flertallet av UEFA B-lisensierte trenere jobber med barn og ungdom. Derfor er det viktig å dele kunnskap, samt gi gode bilder på hva fornuftig praksis på treningsfeltet er. Her vil dyktige instruktører fra inn- og utland dele av sine erfaringer. Og inspirere, sier Moen.

Vi trenger å møtes igjen!       

Etter to år med pandemi, mener han det er viktigere enn noen gang å finne rom for fysiske møteplasser for fotballtrenere.

  – Fotballtrening er best LIVE og fysiske møter mellom trenere og utøvere er det viktigste. Digitale tilbud er krydder og støttefunksjoner, men fotballtrenere formes sammen med likesinnede i et miljø som tar den enkelte trener på alvor. 

  Moen mener at behovet for etterutdanning av UEFA B-lisens trenere er stort, og at Cupfinaleseminaret Vår vil kunne bidra til at flere klubber og trenere vil prioritere en oppdatering av sine trenere.

Ta del i Cupfinalen på vår hjemmebane

Ullevaal Stadion er norsk fotballs hjemmebane, også Trenerforeningen sin. Derfor passer det perfekt å kunne kombinere seminaret med Cupfinalen med menn – når norgesmesteren for 2021 skal kåres lørdag 30. april.

  – Hvilken fantastisk weekend dette kan bli for fotballtrenere. Seminar, sosialt, være ringside på Cupfinalen og også ta del i en hovedstad på vei inn i våren, fortsetter Teddy Moen.

  Han legger til at NFT at mange fotballklubber vil oppfordre og støtte sine trenere til å delta – også for å sikre seg viktige etterutdanningstimer forå beholde lisensen. 

  – Fremover vil kravet til godkjente trenerlisenser også komme til UEFA B-lisens trenere. Derfor bør flest mulig av dem kjenne sin besøkelsestid og melde seg på Cupfinaleseminaret Vår.

Påmelding fra 14. mars

Påmeldingen til det Cupfinaleseminaret Vår åpnet 14. mars.

  – Vi vil sørge for at alle våre medlemmer og svært mange andre vil få nyhetsbrev og info om seminarets innhold og påmelding i løpet av mars. For andre som er interessert, er det bare å ta kontakt med NFTs administrasjon for ytterligere informasjon.   

750,- i rabatt for NFT-medlemmer

Teddy Moen minner også om det viktige poenget med at NFT-medlemmer får kr 750,- i rabatt på deltakeravgiften til Cupfinaleseminaret Vår. Prisen for NFT-medlemmer er kr 2 250,- (ordinær pris kr 3 000,-). Samme medlemsrabatt gjelder også for det ordinære Cupfinaleseminaret i november.

  – Medlemmer som melder seg på begge seminarene vil i tillegg få en voucher på kr. 250,- for å delta på begge. Det skal lønnes seg å være medlem i Norsk Fotballtrenerforening, påpeker Moen.
  Altså en total mulig besparelse på kr 1 750,- i 2022.