Trenerforeningen tente gnisten

DIGITAL HVERDAG: Som digital ansvarlig spiller- og trenerutvikling i Norges Fotballforbund, handler mye om skjerm og digitale løsninger for Thomas Brantsæter i hverdagen. Her er han i gang med en spillersamtale med en av spillerne på J15-landslaget i forbindelse med talentleiren i Porsgrunn i august. Foto: Ivar Thoresen
  • Artikkelen er hentet fra Fotballtreneren nummer 4/2021

Etter flere år utenlands er han nå tilbake i Norge og i nyopprettet stilling som digital ansvarlig spiller- og trenerutvikling i Norges Fotballforbund. Hans unge alder til tross – reisen fra han som tenåring prøvde seg som trener i Øvrevoll Hosle fram til hans nåværende base i forbundskontorene på Ullevaal, har vært både lang, innholdsrik og spennende. Det kommer vi tilbake til.

Litt av alt

– Men aller først, Thomas, hva innebærer en stilling som kalles Digital ansvarlig spiller- og trenerutvikling?
– Kjernen i det jeg gjør er å produsere fagstoff for spiller- og trenerutvikling, som skal produseres digitalt på NFFs plattformer og gjennom forbundets kanaler. Nå har jeg for eksempel laget 250 videoeksempler på alle de ulike momentene i den nye skoleringsplanen. De har alle fotballkretsene nå fått, og kan bruke dem i forbindelse med sine trenerkurs.
  – Et annet prosjekt er å gjøre administrasjonen av kurs så smidig som mulig. Ikke miste unødig tid på grunn av administrasjon, unngå å gjøre ting flere ganger, blant annet i forbindelse med registrering av deltakelse. Her er det en del utfordringer som jeg jobber sammen med Bo Folke Gustavson for å løse, forteller Thomas Brantsæter.
  Et tredje konkret prosjekt han nevner er forbedringen av infrastrukturen når det gjelder teknisk utstyr – som kameraer og mikrofoner – som benyttes i forbindelse med de høyere trenerutdanningene.

I tillegg får Thomas Brantsæter også holdt kompetansen på feltet ved like ved at han bidrar i forbindelse med Landslagsskoletiltak – som under Talentleiren for 14- og 15-åringene i Porsgrunn i sommer. Til daglig er han også sonetrener i NFF Oslo.

Skape muligheter, ikke begrensninger

Så langt trives Thomas Brantsæter svært godt i sin nye jobb, og han fremhever spesielt det gode fagmiljøet som er bygd opp i NFF i løpet av de siste årene. 
  – Det er masse interessant erfaring og kompetanse både i utviklingsavdelingen og i eliteavdelingen. Et kjempespennende miljø å jobbe. Det var det som trigget meg aller mest med denne jobben og det har vært akkurat så positivt som jeg håpet og forventet.

– Timingen var dessuten god, ettersom jeg kjente på at jeg hadde nådd et slags metningspunkt i det fagmiljøet i Midtjylland som jeg var i, sier Brantsæter og utdyper litt mer om sine ambisjoner for jobben i NFF.
  – I et langstrakt land som vårt er det å skape muligheter – og ikke begrensninger – for alle utrolig viktig for at vi skal kunne konkurrere med for eksempel Danmark. Jeg håper at jeg kan bruke min erfaring som trener og min kunnskap om digitale verktøy til å bidra til å gjøre norsk fotball bedre over hele landet.   

Starten er avgjørende

Når han kikker litt i bakspeilet og reflektere hva som har brakt ham dit han er i dag, peker Thomas Brantsæter på flere ting, ikke minst at starten på trenerkarrieren er utrolig viktig.
  – Min første trenerjobb i ØHIL var en veldig god opplevelse, og skapte en drive til å fortsette.
  – Både foreldregruppa og klubbapparatet rundt backet meg veldig som ung trener. Jeg var 17 år, guttene jeg trente var 13. Vi klarte sammen å skape et godt miljø der alle opplevde mestring, hadde det morsomt og det bla skapt gode relasjoner. Det var tårer fra alle parter da jeg sluttet tre år senere. Det trigget meg veldig til å gå videre – og vel så mye på grunn av det relasjonelle som fotballfaget, forteller Brantsæter.

Inspirert av NFT

Som ung trenerspire ble Thomas raskt oppmerksom på Norsk Fotballtrenerforening.
  – NFT ble tidlig viktig for meg. Gjennom foreningen møtte jeg andre likesinnede og skjønte at det var en mulig yrkesvei å bli fotballtrenere. Det å være en del av fellesskapet, få være med på trenerturer utenlands, bli inspirert og få impulser fra andre miljøer var virkelig med og tente trenergnisten hos meg, sier Thomas Brantsæter.

– I tillegg vil jeg trekke fram Ken Gamst og den rollen han spilte som kursleder da jeg som fersk trener tok Grasrottrener-kurset (UEFA C-lisens). Han var en veldig inspirerende kursleder. Det var første gangen jeg skulle få tilbakemeldinger på det jeg gjorde som fotballtrener, og den måten han stilte krav på og ga ros på gjorde at jeg fikk en skikkelig mestringsopplevelse og inspirasjon til å gjøre ting enda bedre.
  – Nå jobber jeg selv med trenerutdanning, og jeg tenker alltid på at målet må være å inspirere deltakerne der på samme måte som Ken inspirerte meg, fortsetter Brantsæter.

Liverpool og Danmark

Etter de første trenerårene i ØHIL gikk Tomas Brantsæters reise videre til Træff i Molde, etterfulgt av to år i Stabæk – klubben der han selv var som ungdomsspiller før han fant ut at en trenerkarriere var mer å satse på for ham. 
  – Det var utrolig lærerikt å jobbe med masse dyktige folk i et inspirerende Stabæk-miljø. I den samme perioden ble også Toppfotballsenteret en øyeåpner for meg knyttet til selve fotballfaget. Det å eksempelvis oppleve Rolf Teigen gå i dybden på verdens beste spillere og verdens beste spill skapte noen nye referanser jeg tok med meg videre. 

I sum vekket alle disse opplevelsene og erfaringene eventyrlysten i Thomas Brantsæter. Og lysten på å leve av fotballen.
  Dermed gikk turen videre til John Moores University i Liverpool og tre spennende og lærerike år der. Det var teori på universitetet og praksis på Liverpools akademi og som trener for byens skolelag, med spillere fra både Liverpool, Everton, manchester United og Manchester City på samme lag.
  – Det var skikkelig gjørmefotball og mye lange baller, minnes Thomas.
  I løpet av disse årene hadde han også tre ulike internship-opphold. Fire uker i Brentford, fire uker i FC Midtjylland og et sommeropphold i Videoton i Ungarn, mens Henning Berg trente klubben, med Kaz Sokolowski som assistent.

Brenner for spillerutvikling

Etter England ble det jobb i Skillrace, kombinert med jobb som hovedtrener for et lag i ungdomsfotballen i Skeid, under sportslig leder Øyvind Eide.
  For en vestkantgutt å jobbe med spillere på østkanten i Oslo ble også en ny og verdifull erfaring. 
  – Det var et veldig fint og lærerikt år i Skeid, og veldig spennende å jobbe med en gruppe med en annen type mangfold og en del kulturelle forskjeller sammenlignet med ØHIL og Stabæk. 

Så kom muligheten han ikke kunne si nei til. Tilbudet om en fulltidsjobb i danske FC Midtjylland som spillerutvikler med individuelt ansvar for oppfølging av tre spiller i hver årgang i alderen 13-15 år. 
  – Det var utrolig gøy. Min første mulighet til å jobbe som fotballtrener på heltid. Det hadde jeg drømt om og jobbet hardt for lenge. 

Når han nå er tilbake i Norge i en utviklingsstilling i NFF er ringen på sett og vis sluttet. I hvert fall foreløpig.
  – Jeg har fått til mye av det jeg drømte om. Jeg har hele tiden vært levende opptatt av norsk spillerutvikling, og det at jeg nå jobber med nettopp det i NFF harmonerer godt med de tankene jeg hadde da jeg startet som trener.
    – Men dette er bare starten, og jeg gleder meg til å utvikle meg videre i et spennende fagmiljø, sier Thomas Brantsæter.

SPILLERUTVIKLING: – Jeg har hele tiden vært levende opptatt av norsk spillerutvikling, og det at jeg nå jobber med nettopp det i NFF harmonerer godt med de tankene jeg hadde da jeg startet som trener, sier Thomas Brantsæter. Her i aksjon på feltet under Equinor Talentleir i Porsgrunn i august. Foto: Ivar Thoresen