Jan Eddie Hansen kåret til årets trenerildsjel 2021

Norsk Fotballtrenerforening har kåret Jan Eddie Hansen, FK Eik Tønsberg til Årets trenerildsjel i 2021.

PRIS: Jan Eddie Hansen er av NFT kåret til Årets trenerildsjel 2021. Foto: fkeiktonsberg.no

Her er begrunnelsen for kåringen:
«Prisen går til en trener som har brent for fotball gjennom livet og som har vært en stor ressurs for unge fotballspillere og lokale lag i over tre tiår. 
  Jan Eddie Hansen påtok seg en stor oppgave da han som relativ ung trener satte seg som mål å bygge opp ungdomsavdelingen i en av fylkets meritterte klubber. Etter fire år kom resultatene og en rekke unge spillere kom opp på klubbens A-lag. Klubben ble OBOS-ligaklubb og Jan Eddie ble selv A-lagstrener i to perioder. 
  Hansen har i ulike perioder hatt hovedtrener-oppdrag i flere lokale klubber, hvor han har satt spor etter seg. Fokuset på spillerutvikling og det å løfte frem unge spillere har alltid stått hans hjerte nærmest. Derfor har det vært like naturlig for ham å trene et guttelag som et A-lag. 
  Han er kjent for et stort engasjement og masse lidenskap. Han lever og ånder for fotballen og har lagt ned utallige timer på treningsfeltet, og i samtaler med nysgjerrige spillere. Alltid stiller han opp. En fotballtrener som bryr seg!
  I kjølvannet av hans virke har man sett at en rekke spillere, trenere og ledere er kommet fram. Selv har han vært opptatt av å holde seg ajour og oppdatert på faget. Han har vært medlem i Norsk Fotballtrenerforening gjennom en rekke år og har deltatt på mange av NFTs tiltak. 
  Jan Eddie Hansen er en ydmyk, tydelig og kunnskapsrik person som har satt gode spor etter seg i de miljøer han har vært involvert i som spiller og trener. 
  Han har ingen planer om å gi seg som fotballtrener og er allerede engasjert for nye oppdrag i det kommende året.»

I NFTs statutter for tildelingen av prisen heter det:
  «Prisen Årets trenerildsjel tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle gode utviklingsmiljøer for barn og ungdom i norsk fotball. Årets trenerildsjel tildeles diplom og et stipend.»