Tredjemann – podkast om fag med fotballtrenere

Tredjemann er en fotballfaglig podkast for de som er spesielt interessert i fotballspillet. Her kan man sitte og lytte, mens to fotballtrenere prater med en rekke interessante fotballhoder i norsk fotball.

PODKAST: Ruben Tollefsen og Marius Jacobsen står bak den spennende podkasten Tredjemann. Foto: Privat

Marius Jacobsen og Ruben Tollefsen får i hver episode med seg en nøye utvalgt gjest i hovedrollen som tredjemann, og prøver å lære noe nytt til sin egen trenergjerning. Samtidig som de har laget noe som andre fotballtrenere også kan ha lærdom av. 
  – Vi syntes det var mange gode podkaster om fotball, men ikke så mange som gikk i dybden på fotballfaget. Vi likte veldig godt footballytics, men da det sa stopp der så bestemte vi oss for at vi like gjerne kunne lage den podkasten vi selv ønsket oss.

Marius Jacobsen er til daglig trener i KFUM Oslo og Ruben Tollefsen trener i Kolbotn Fotball.
  – Vi er jo begge ambisiøse fotballtrenere og bruker podkasten til å finne ut de tingene vi lurer på og kan ta med oss videre inn i karrieren. Podkasten er på en måte en fin unnskyldning til å ha den samtalen vi ønsker oss med trenerne vi ser opp til, forteller Marius til Fotballtreneren.no.

For fotballtrenere som ønsker å utvikle seg, er det helt avgjørende at man kontinuerlig forsøker å holde seg oppdatert på utviklingstrekk innen fotball, forskning og ideer til praksis. Å lytte til podkaster er et effektivt verktøy i så måte, da man her kan lytte samtidig som man kan gjøre andre ting som å trene, klippe plenen og kjøre bil eksempelvis.
  Tredjemann kan anbefales!

MARIUS JACOBSEN
• Utdannelse/spillerbakgrunn:
Spilt fotball og futsal i KFUM siden jeg var 14 år
Begynte som trener på akademiet til kåffa som 24-åring etter at jeg la opp som spiller
Spiller fortsatt futsal
UEFA B-lisens
• Trenerjobber:
Trener KFUM Akademi 2014-2016
Sportslig leder for KFUM Akademiet 2016-nå
Trener KFUM G2004 (G12-G14) 2015-2018
Trener KFUM G19 – 2018-nå
Sonetrener/Kretslag Oslo G2006 – 2018-nå

RUBEN TOLLEFSEN
• Utdannelse:
Bachelorgrad i coaching og idrettspsykologi fra NIH.
UEFA B-lisens
• Trenerjobber:
2014: Drøbak/Frogn (assistent G19)
2015: Lyn Fotball (trener G13)
2016-2020: Nesodden Fotball (trener G13, G15, G16, G19 og A-lag)
2021: Kolbotn Fotball (trener G19 og A-lag + spillerutvikler) 
Landslagsskolen NFF Oslo (start i 2020)