På innsiden hos Everton

17 norske trenere fra Norsk Fotballtrenerforening og Alvdal IL fikk et spennende innblikk i Evertons spillerutviklingsarbeid.

TETT PÅ: Trenerteamet Francis Jeffers, David Unsworth og John Ebbrell for Evertons U23-lag stilte velvillig opp for denne gjengen med norske trenere, selv om snødekte baner og minusgrader umuliggjorde utendørs trening. Foto: Ivar Thoresen

Den norske gjengen fikk også møte 17 år gamle Einar Iversen fra Stord, som i snart to år har bodd hos en vertsfamilie i Liverpool og vært en del av Evertons akademi, der han nå også er kaptein på Evertons U18-lag.

Høster ros

Hovedtrener Paul Tait er full av lovord om sin norske spiller og fremhever spesielt hans holdninger og innstilling. Det er en viktig grunn til at han nå er U18-kaptein, og at han også har fått prøve seg i Premier League 2 – på U23-laget.
  Einar Iversen selv kunne fortelle at han trives godt i Everton, og at han utvikler seg godt som både spiller og menneske av å ta det steget han har gjort.
  Everton har lang og god tradisjon for å være blant de beste i klassen til å få fram toppspillere gjennom sitt akademi, og det inntrykket bekreftes av den unge nordmannen.

Premier League-veteraner

Ellers var det U23-trener David Unsworth og hans medtrenere John Ebbrell og Francis Jeffers som var vertskap for de norske trenerne på Finch Farm i utkanten av Liverpool.
  Til sammen har denne trioen mer enn 500 Premier League-kamper under beltet – de fleste for Everton. Det er sånn sett trenere med solid spillererfaring som skal gjøre Evertons nest beste spillere preparert for et liv i Premier League med tida. 
  De fortalte hvordan de jobber med sine spillere for å få dem gjennom et stadig trangere nåløye, og understreket betydningen av gode basisferdigheter og grunnteknikk hos unge spillere om målet er å gå hele veien til Premier League. 

NORSK I EVERTON: Einar Iversen (17) er eneste norske spiller på akademiet til Everton. Han er kaptein på klubbens U18-lag og høster mange lovord fra trenerne David Unsworth (U23) og Paul Tait. Foto: Ivar Thoresen
INCH FARM: Trenerne fra NFT og Alvdal hadde en spennende dag på innsiden hos Everton på treningsanlegget Finch Farm i utkanten av Liverpool. Foto: Ivar Thoresen
ERFARNE GUTTER: Francis Jeffers (fra venstre), hovedtrener David Unsworth og John Ebbrell har til sammen over 500 Premier League-kamper, og har god erfaring med seg som trenere for Evertons U23-lag i Premier League 2. Foto: Ivar Thoresen