Gjert Ingebrigtsen – kontroversiell eller klok?

KONTROLL: Idrettspsykolog Henrik Herrebrøden er ikke i tvil om at Gjert Ingebrigtsen er en kontroversiell trener. Samtidig gjør han svært mye klokt. Foto: NTB

– Jeg kan nærmest høre kritikerne rope med knyttet neve, mens jeg sitter og ser NRK sin TV-serie om Team Ingebrigtsen. Denne familien, og særlig Gjert, bryter med så mange konvensjoner at dette i seg selv er god underholdning. Jeg har trukket frem Gjert som eksempel ved foredrag for idrettsforeldre, og spurt de om hva de mener om han. Basert på responsen jeg får, vil jeg ikke kalle det en overdrivelse å si at denne syvbarnsfaren er kontroversiell. Spørsmålet blir dermed: Er han på viddene – setter han et eksempel som andre foreldre for Guds skyld ikke bør følge – eller gjør han noe riktig også?

  – Personlig mener jeg at Gjert gjør svært mye klokt. Jeg vil nå gå gjennom fem temaer som jeg mener er beskrivende for Gjerts synspunkter som trener. Leseren vil se at jeg ikke er udelt positivt til alt han foretar seg, men jeg gir han mye støtte, skriver Herrebrøden på sin egen side.

Herrebrøden tar for seg fem eksempler på at Gjert Ingebrigtsen er kontroversiell … eller klok. Følg linken under for å lese mer.